Черкащина приєдналася до OpenMarket  - Фото

Сьогодні, 5 березня, відбулось підписання меморандуму про співпрацю та партнерство у сфері реалізації комунального майна між Черкаською обласною радою, Черкаською обласною державною адміністрацією та OpenMarket ДП "СЕТАМ" Міністерства юстиції України.

"Перевагу від сьогоднішнього кроку - підписання меморандуму з Державним підприємством "СЕТАМ" - черкащани відчують вже найближчим часом. Думаю досвід такого підприємства стане у нагоді і нашій області", - сказав голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко.

"Радий бути знову на Черкащині. У нас уже був позитивний досвід продажів майна регіону. Продавали монумент Леніна. Саме тоді місцева селищна рада змогла виручити за нього майже 150 тис. грн., що на 30 тисяч більше від початкової ціни. Сподіваюся, що і всі інші активи області будуть так само ефективно продаватися, від чого місцеві громади отримають додаткові кошти у свої бюджети", - наголосив гендиректор ДП "СЕТАМ" OpenMarket Віктор Вишньов.

"Я був свідком ефективної роботи підприємства, коли на аукціоні було продано з підвищенням ціни монумент Леніна з моєї рідної Лисянщини. Обласна рада найбільш зацікавлена у такій співпраці. Ми маємо комунальне майно і хочемо його реалізовувати. Ми зацікавлені у відкритій та чесній реалізації майна, внаслідок якої у бюджет надійдуть додаткові кошти", - сказав голова обласної ради Олександр Вельбівець.

Онлайн-аукціони OpenMarket проходять відкрито, чесно, в режимі онлайн і будь-хто може побачити як відбувались торги, які ціни пропонувались покупцями і хто переміг.

Довідково. OpenMarket ДП "СЕТАМ" уклало вже угоди про реалізацію комунального майна з органами влади у Хмельницькій, Херсонській, Миколаївській, Закарпатській, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій, Черкаській, Рівненській, Вінницькій, Житомирській, Івано-Франківській областях.

Послуги системи є повністю безкоштовними для органів місцевого самоврядування.

OpenMarket (ДП “СЕТАМ” Міністерства юстиції України) - це чесний, простий та ефективний засіб реалізації майна через мережу Інтернет. Система працює на всій території України з 2014 року.

Веб-сайт OpenMarket: om.gov.ua