ДП “СЕТАМ” презентувало Агентську програму: продати все - Фото

9 червня в залі ІА «Укрінформ» відбулась прес-конференція, на якій керівництво ДП “СЕТАМ” представило громадськості Агентську програму.

На зустрічі були присутні генеральний директор ДП “СЕТАМ” Віктор Вишньов, заступник генерального директора ДП “СЕТАМ” з юридичних питань Микола Писанчин, генеральний директор Асоціації “Союз бірж України” Борис  Беренштейн та представники комерційних бірж.

Керівництво ДП “СЕТАМ” вперше розкрило таємниці самої програми, розповіло про деталі функціоналу та умови співпраці.

Суть Агентської програми полягає в тому, щоб до торгів на СЕТАМ могли підключатися учасники з Веб-ресурсів бірж-комерційних агентів. Впровадження Агентської програми спрямовано на покращення результатів реалізації майна, залучення ширшого кола клієнтів, і в результаті, на збільшення надходжень до державного бюджету.

Як зазначив представник біржи U.BIZ: "Ми дуже раді приєднатися до Агентської програми СЕТАМ та розпочати спільно працювати."

“Місяць тому ми підписали з ДП “СЕТАМ” Меморандум про партнерство і зараз готові долучитися до Агентської програми,”- сказав генеральний директор Асоціації “Союз бірж України” Борис  Беренштейн.

Серед інших питань, які висвітлювалися на зустрічі, - результати роботи з організації продажу арештованого майна та продажу активів неплатоспроможних банків.

Нагадаємо, що ДП “СЕТАМ” з кінця жовтня минулого року є адміністратором системи електронних торгів арештованим майном. За період роботи Підприємство реалізувало активів на суму 785 млн грн. (9551 лот). Приріст ціни лотів, які продано за ціною, вищою за початкову, склав 49%. За вказаний період зареєстровано 26 728 учасників торгів.

З кінця грудня 2015 року ДП “СЕТАМ” акредитовано у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб для продажу активів неплатоспроможних банків. Перші торги майном, що передав на реалізацію Фонд, фактично розпочалися в кінці лютого 2016 року, а перший лот реалізовано 1 березня поточного року. Станом на 31 травня поточного року через платформу ДП “СЕТАМ” було реалізовано активів неплатоспроможних банків на 108 млн грн за 74 лотами. З них в травні — 31 лот загальною вартістю 41 млн грн. Найбільший приріст ціни за лотами у травні склав 33%, середній приріст ціни — 10%

ДП “СЕТАМ” постійно працює над вдосконаленням системи електронних торгів, щоб зробити процес реалізації прозорим та ефективним, поступово та впевнено рухається в напрямі розширення ринку. Так, окрім співпраці з ФГВФО та реалізації арештованого майна, Підприємство співпрацює з комерційними банками в рамках організації добровільного продажу майна через електронний майданчик СЕТАМ.

На сьогодні ДП “СЕТАМ” - найбільший державний електронний торговельний майданчик. Молоде підприємство з амбітними цілями, що робить реальні кроки.