ДП «СЕТАМ» розширює перелік контрагентів - Фото

ДП «СЕТАМ» розширює перелік контрагентів, з якими співпрацює в сфері проведення електронних торгів для реалізації майна. Черговим партнером державного підприємства став Національний банк України.

25 липня поточного року СЕТАМ затвердив «Порядок реалізації на електронних торгах майна, набутого у власність Національним банком України у рахунок погашення боргу за кредитами, наданими банкам України». Вказаний порядок передбачає реалізацію рухомого та нерухомого майна, в тому числі автотранспорту, повітряних та морських суден, цілісних майнових комплексів, сільгосппродукції, виробничого обладнання, офісної техніки та іншого майна.

Перші лоти вже виставлено на торги. Потенційним покупцям пропонується 8 лотів на загальну суму 36 181 220 гривень.

Для участі в аукціоні потенційні покупці зобов’язані зареєструватись та сплатити гарантійний внесок – 10% початкової вартості лоту. Якщо електронні торги не відбулись, то нереалізовані активи можуть бути виставлені на повторні торги за рішенням НБУ. Перед другими електронними торгами замовник торгів може уцінити лот, але не більше, ніж на 25% від початкової ціни, а перед третіми торгами – не більше, ніж на 50% від початкової ціни. Також в «Порядку реалізації» сказано, що замовник має право підвищити ціну реалізації лота на повторних електронних торгах, або ж зняти лот з електронних торгів.

«Ми раді початку співпраці з Національним банком України. Впевнений, вона буде ефективною та результативною. СЕТАМ завжди створює рівні та прозорі умови для всіх бажаючих придбати той чи інший лот через відкриті електроні торги. І результати нашої роботи у цьому напрямку говорять самі за себе – лише за вісім місяців роботи через СЕТАМ вдалося реалізувати лотів на загальну суму понад 1 млрд грн. При цьому за вказаний період спостерігалося стале збільшення ціни лотів у ході аукціонних торгів. А в планах до кінця року збільшення реалізації майна – до 2 млрд грн. Тож Нацбанк в обличчі СЕТАМ отримав надійного, перевіреного реальними справами партнера», - наголосив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов.