Міністерство юстиції та ДП «СЕТАМ» передали безоплатно майна армії на 55 млн грн - Фото

Міністерство юстиції України та Державне підприємство «СЕТАМ» здійснює програму безоплатної передачі нереалізованого конфіскованого майна для Збройних сил України. В рамках програми військові з 2016 року отримали 5896 одиниць різноманітного майна на суму понад 55 млн грн.

Головні територіальні Управління юстиції та філії СЕТАМ, що найбільше передали майна на потреби армії (ТОП-5):

 

 

Область

Передано майна на загальну сумму

 1

Закарпатська

13 009 399 грн

 2

Львівська

10 896 211 грн

 3

Сумська

7 828 265 грн

 4

Волинська

7 628 864 грн

 5

Одеська

2 268 300 грн

 

Всього було передано армії 5896 одиниць майна, зокрема 209 автомобілів.

«Наш обов’язок – допомагати тим, хто нас захищає. Я звертаюся до військових та волонтерів – активніше користуйтеся нашим сервісом «Безоплатна передача». Ми передали доволі велику кількість автомобільного транспорту, який був затриманий через порушення митних правил та конфіскований митницею – від мерседесу до вантажно-пасажирських мікроавтобусів», - підкреслив гендиректор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов. 

 

Довідка:

На отримання безоплатно конфіскованого нереалізованого майна відповідно Постанови Кабінету Міністрів України можуть претендувати органи державної влади; заклади охорони здоров'я, освіти, соціального забезпечення, соціального захисту, зокрема, заклади, у яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, дитячі будинки сімейного типу, прийомні сім'ї, будинки дитини при установах виконання покарань; установи виконання покарань; слідчі ізолятори; військові формування; благодійні фонди.

Перелік майна, яке пропонується на безоплатну передачу, можна побачити на сайті держпідприємства om.gov.ua в розділі «Безоплатна передача». Там же міститься інформація про строки, перелік та порядок подання документів для охочих отримати майно безкоштовно.

Подати заяви на безоплатне отримання майна можна з моменту появи публікації. Ці публікації актуальні протягом місяця. У цьому розділі також розміщується інформація, що й кому було передано.

OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Агентства з розшуку та менеджменту активів) - це простий та ефективний засіб реалізації та придбання майна через мережу інтернет з використанням технології Blockchain. Онлайн-аукціон працює на всій території України з 2014 року.

Веб-сайт OpenMarket: om.gov.ua

Сторінка OpenMarket у Facebook: https://www.facebook.com/setam.gov