Мін’юст прозвітував про успішне виконання “дорожньої карти” у сфері реалізації арештованого майна - Фото

25 вересня відбулася прес-конференція: OpenMarket звітує про хід виконання “дорожньої карти” між Міністерством юстиції України, ДП «СЕТАМ», Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та урядово-громадською ініціативою "Разом проти корупції".

20 червня 2018 року Міністерством юстиції, Міністерством економічного розвитку і торгівлі, ДП «СЕТАМ» та Урядово-громадською ініціативою «Разом проти корупції” укладено Меморандум про співпрацю у сфері реалізації арештованого майна.

За 3 місяці проведено комплекс заходів.

Так, наказом Мін’юсту № 1859/5 було внесено Зміни до Порядку реалізації арештованого майна. Зміни передбачали запровадження партнерської програми. Встановлено, розмір винагороди Організатора складає 4% вартості реалізованого майна у разі, якщо переможець подавав заявку на участь у електронних торгах через веб-сайт Партнера або за сприяння Агента.

“Розмір винагороди Партнера становить до 1% вартості реалізованого майна і виникає за умови, що переможець подавав заявку на участь у електронних торгах через веб-сайт Партнера. Таким чином, зараз сума коштів, що підлягає сплаті організатору електронних торгів як винагорода, включається до купівельної ціни арештованого майна, внаслідок чого покупець не несе жодних додаткових витрат, пов'язаних із придбанням майна”, - підкреслила заступник Міністра юстиції України з питань виконавчої служби Світлана Глущенко.

Крім того, ДП “СЕТАМ” було презентовано АРІ для партнерської програми, та у червні 2018 року закінчено технічні роботи пов'язані з його впровадженням. У заході взяли представники більше ніж 30 майданчиків, керівництво ЕТС «Прозорро.Продажі»

Впровадження Application Programming Interface розширює співпрацю з незалежними майданчиками і дає змогу долучити ще більше потенційних покупців.

Надалі з метою поширення інформації про Агентську та Партнерську програми ДП “СЕТАМ” було проведено розсилку листів-запрошень 33-ом електронним майданчикам.

20 вересня 2018 року проведено круглий стіл щодо співпраці з електронними майданчиками у сфері реалізації арештованого майна

“Ми зі своєї сторони можемо засвідчити, що дійсно Міністерство юстиції України спільно з ДП "СЕТАМ виконало всі зобов'язання, які мало виконати станом на сьогодні. Найголовніше – виконано одну з основних вимог учасників ринку – відкриття API. На минулому тижні започаткували відкритий діалог як майданчик для обговорення поточного стану справ. Тепер наша задача – моніторити те, наскільки новий порядок, технічне завдання, оновлене програмне забезпечення задовільнять учасників ринку. І, врешті решт, вирішити питання розподілу функцій організатора та адміністратора торгів”, - заявила менеджер проектів урядово-громадської ініціативи «Разом проти корупції» Олеся Архипська.
Під час прес-конференції презентовано попередні результати моніторингу учасників ринку з оцінки оновленого Порядку реалізації арештованого майна, надання партнерських послуг і технічної взаємодії з Open.Market, у тому числі за допомогою API.
“За результатами проведеної роботи, надійшло три заяви від потенційних Партнерів, ми видали їм тестові ключі та розпочали технічні роботи по встановленню відповідності електронних майданчиків заявленим вимогам. Станом на сьогодні, щодо одного з Партнерів прийнято рішення про його підключення до центральної бази даних системи електронних торгів, та щодо двох наступних проводяться технічні роботи з тестування майданчиків», - розповів генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов. - Ми чекали більшої активності від приватних майданчиків, враховуючи виступи у ЗМІ та соціальних мережах щодо бажання до підключення. Вкотре закликаємо усіх охочих долучатися до нашої партнерської програми”

Запрошення долучитися до партнерської програми публікувалися на офіційному сайті Мін'юсту, ДП "СЕТАМ" та загальноукраїнських ЗМІ.

З правилами додавання майданчиків можна ознайомитися тут: http://setam.gov.ua/regulations