Мін’юст знайшов домівки для левів та ведмедів, конфіскованих за рішенням Суду - Фото

Днями відбулося засідання комісії у Василівському районному відділі Державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) щодо безоплатної передачі конфіскованих диких тварин.

Рішенням комісії було визначено безоплатно передати:

  1. Ведмедя гімалайського на прізвисько «Мальвіна» - благодійній організації «Міжнародний Благодійний фонд «Збережи дикість»;
  2. Ведмедя бурого на прізвисько «Балу» та ведмедя бурого на прізвисько «Тимоша» - Національному природному парку «Синевир»;
  3. Лева на прізвисько «Річчі», лева на прізвисько «Вітольд» та лева на прізвисько «Багіра» - благодійному фонду «Нейтон»;
  4. Ведмедя бурого на прізвисько «Потап», ведмедя бурого на прізвисько «Ганна» та ведмедя бурого на прізвисько «Маша» - ТОВ «Ведмежий притулок-Домажир».

«Безоплатна передача новим власникам конфіскованих тварин – це спільний результат команди Міністерства юстиції та громадських активістів. Старий порядок, згідно з яким конфісковані тварини за рішенням суду продавалися на відкритому аукціоні, викликав суперечливі почуття…» , - заявив заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко.

За словами заступника Міністра юстиції з питань виконавчої служби, продаж на аукціоні OpenMarket Державного підприємства «СЕТАМ» диких тварин заборонено: «Підготовлені Міністерством юстиції зміни до Порядку розпорядження майном, конфіскованим за рішенням суду і переданим органам державної виконавчої служби, врегулювали це питання. Тварини безоплатно будуть передаватися притулкам для тварин, зоологічним паркам або іншим установам для утримання тварин».

«Дуже радий, що епопея з левами та ведмедями нарешті закінчилася і вони знайшли домівки, де про них будуть дбати. СЕТАМ і надалі буде інформувати про оголошення щодо безоплатної передачі тварин на своїх ресурсах і в ЗМІ», - повідомив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Олександр Мамро.