OpenMarket (ДП “СЕТАМ”) відзначено нагородою у номінації Open Data Business Award на всеукраїнському форумі з відкритих даних - Фото

 OpenMarket (ДП “СЕТАМ” Міністерства юстиції України) переміг у номінації Open Data Business Award (найефективніше використання відкритих даних для трансформації бізнесу) на щорічному форумі Open Data Forum.

Open Data Forum 2018 вже вдруге об'єднав представників влади, українських та міжнародних експертів, громадських активістів та стартап спільноту навколо теми розвитку та застосування відкритих даних в Україні. Відкриті дані роблять українську економіку сильнішою. Лише минулого року вони збагатили державну економіку на 700 мільйонів доларів.

В рамках форуму відзначили лідерів із розвитку відкритих даних в країні у п’яти номінаціях. За найефективніше використання відкритих даних для трансформації бізнесу відзначено держпідприємство «СЕТАМ».

«Всі проекти, які були представлені гідні перемоги. Ми раді, що спільно з усіма командами рухаємося задля відкриття даних» - зазначив генеральний директор ДП “СЕТАМ” (OpenMarket)  Віктор Вишньов.

У шорт-лист фіналістів в номінації увійшли також ДП “ProZorro.Продажі” та Prozorro.

В минулому році команда OpenMarket (ДП “СЕТАМ”) взяла участь у фіналі національного конкурсу проектів на основі відкритих даних Open Data Challenge. Усього на конкурс було подано 170 заявок з усіх регіонів і тільки 10 кращих, серед яких і проект OpenMarket.вугілля, пройшли у фінал. У підсумку команда OpenMarket отримала перший приз - 600 000 грн. винагороди за своє інноваційне рішення на основі відкритих даних.

Open Data Forum – щорічна всеукраїнська подія, що вдруге об’єднала представників центральної та міської влади, українських та міжнародних експертів, громадських активістів та стартап спільноту навколо теми розвитку та застосування відкритих даних в Україні.

Як свідчить міжнародний та український досвід, відкриття даних стимулює створення нових послуг і розвиває індустрію власних програмних продуктів, поліпшує взаємодію суспільства і держави, а також підвищує прозорість діяльності та довіру до органів влади. Фокус цьогорічного Форуму - економічний вплив та потенціал відкритих даних в Україні.

Подія організована Державним агентством з питань електронного урядування України в партнерстві з проектом Фонду «Євразія» «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах»/TAPAS, за підтримки USAID i UK AID.

OpenMarket (ДП “СЕТАМ” Міністерства юстиції України) - це чесний, простий та ефективний засіб реалізації майна через мережу Інтернет. Система працює на всій території України з 2014 року.

Веб-сайт OpenMarket: om.gov.ua

Сторінка у Facebook: https://www.facebook.com/setam.gov