Прес-реліз: круглий стіл - Фото

ДП “СЕТАМ” інформує про участь своїх представників у проведенні круглого столу на тему “Реалізація арештованого майна через електронний майданчик СЕТАМ: нововведення та перспективи подальшого розвитку”, який відбувся у приміщенні Міністерства юстиції України сьогодні, 20-го квітня 2016 року.

У проведенні круглого столу взяли участь Заступник Міністра юстиції України Сергій Шкляр, представники Держаного підприємства “СЕТАМ”, представники Державної виконавчої служби України, Державної фіскальної служби України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Американської торговельної палати в Україні, представники юридичних компаній та приватного бізнесу.

Представники ДП “СЕТАМ” під час проведення круглого столу представили результати роботи підприємства за минулі 5 місяців. Основними віхами, відзначеними у презентації результатів роботи були такі:

  • Перезапуск системи торгів арештованим майном у 2016 році та вихід Підприємства на новий рівень;
  • Сума реалізованих активів за звітний період склала 416 млн грн;
  • Кількість проданих лотів сягнула 6,5 тисяч одиниць;
  • Аукціонний приріст вартості лотів після участі в торгах у середньому сягає 51%.

Також були представлені кількісні показники онлайн маркетингу, а саме, кількість сеанісів - 921 780, з яких 26% - нові сеанси, кількість реальних відвідувачів сягнула 240 113 осіб.

Як зауважів Заступник Міністра юстиції України Сергій Шкляр: «Цифри у будь-якому випадку позитивні, ми їх повністю покажемо, коли сплине певний період часу і для того щоб показати, наскільки вони позитивні - треба порахувати ті, які були 2 роки тому, або чотири роки тому. у будь-якому випадку ми розуміємо, що з початку роботи СЕТАМ почали торгуватися ті речі, які раніше не продавалися в принципі» 

Серед інших питань, обговоренних на круглому столі були:

 

  • Питання, пов’язані з реалізацією арештованих земельних ділянок або прав на них, в порядку встановленому Законом України “Про виконавче провадження”;
  • Питання щодо оформлення права власності на майно, яке реалізоване шляхом електронних торгів;
  • Перспективи проведення електронних торгів нерухомим майном, що належить фізичним та юридичним особам;
  • Перспективи розвитку та шляхи підвищення ефективності реалізації арештованого майна через систему СЕТАМ.

 

Під час обговорення особливу увагу було приділено реалізації можливості безоплатної передачі соцільним установам майна, яке не було реалізоване шляхом прождажу через систему СЕТАМ. Після виступу начальника Управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у м. Києві Олексія Воробйова щодо актуальності та можливостей даного інструменту виконуючий обов’язки директора ДП “СЕТАМ” Вишньов Віктор звернув увагу присутніх на те, що на сайті підприємства почав працювати відповідний розділ та закликав представників соціальних установ та військових формувань подавати заявки для отримання такого майна - адже цей механізм є прикладом державної допомоги таким установам та об’єднанням.

Учасникам круглого столу були представлені плани та перспективи розвитку Державного підприємства “СЕТАМ”, серед яких зокрема відмічено подальший розвиток співпраці з державними органами, установами та підприємствами, реалізацію нових моделей продажів, підвищення якості надання послуг користувачам Системи тощо.

Державне підприємство “СЕТАМ” хоче подякувати усім присутнім на круглому столі. Усі думки та зауваження учасників круглого столу будуть проаналізовані та імплементовані у майбутніх рішеннях та досягненях Підприємства.