Приватний виконавець вперше реалізував майно через OpenMarket (СЕТАМ) - Фото

17 жовтня 2017 приватний виконавець вперше реалізував майно (нерухомість) через OpenMarket (СЕТАМ).

Двокімнатна квартира загальною площею 53.8 кв.м у Львові була продана за 681 898.00 грн.

“Запровадження в Україні інституту приватних виконавців веде до конкуренції і відтак - до підвищення ефективності примусового виконання рішень. Приватний виконавець арештував, описав і передав для подальшої реалізації на OpenMarket квартиру боржника всього за 10 днів!", - зазначив заступник Міністра юстиції Сергій Шкляр. - "Це наочно демонструє, що реформа почала діяти, приватні виконавці в Україні з’явилися, працюють і ефективно виконують рішення судів”.

Слід відзначити оперативний рівень операції, трохи більше 1 календарного місяця:

11.09.2017 року відкрито виконавче провадження;

13.09.2017 проведено перевірку майнового стану, отримано всі відомості про майновий стан боржника, боржником надано декларацію про майновий стан;

13.09.2017 року описано належне боржнику нерухоме майно.

Оскільки стягувачем заявлено клопотання про призначення експерта та неузгодження вартості майна сторонами самостійно, 13.09.2017 призначено експерта з метою оцінки вартості майна.

14.09.2017 експертом надано висновок про вартість майна, сторін ознайомлено з висновком.

Оскільки згідно вимог Закону описане майно не може бути передано на реалізацію раніше чим через 5 днів з моменту опису, заявка на реалізацію майна до OpenMarket (ДП "СЕТАМ") подана 21.09.2017 р. Торги було призначено на 17.10.2017 р.

Майно реалізовано з перших торгів.

«Співпраця з приватними виконавцями – наш стратегічний напрямок роботи, - сказав генеральний директор ДП "СЕТАМ" Віктор Вишньов. – Збільшення відкритості та ефективності виконавчої служби дуже потрібна реформа, а технологічність та надійність наших аукціонів – запорука вдалого, швидкого та чесного її впровадження».

 

OpenMarket (ДП “СЕТАМ) - це чесний, простий та ефективний засіб реалізації арештованого майна через мережу Інтернет з використанням інноваційної технології Blockchain. Система працює на всій території України з 2014 роки.

 

Веб-сайт OpenMarket: https://om.gov.ua

Сторінка у Facebook: https://www.facebook.com/setam.gov