Робоча зустріч з представниками бізнесу та регіональної влади у Хмельницькій філії - Фото

25 травня директор Хмельницької філії ДП “СЕТАМ”, регіональні представники бізнесу та влади зустрілися для обговорення питань щодо реалізації майна через електронну платформу https://setam.net.ua.

Директор філії Осадчук Роман розповів учасникам про реалізацію майна через систему електронних торгів за декількома напрямами: продаж арештованого майна, переданого виконавчою службою, активів неплатоспроможних банків в рамках домовленостей з ФГВФО та продаж активів банків по договору співпраці на добровільних засадах.

Під час зустрічі обговорювали питання взаємодії між всіма учасниками в рамках організації процесу реалізації, терміни підготовки, тривалість проведення торгів, обовязкову інформацію про майно та розмір гарантійного внеску.

“По кожному з напрямів різна тривалість торгів та розмір гарантійного внеску. Наприклад, якщо активи продає Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, то торги тривають 1 день і гарантійний внесок — 10%. Якщо це ДВС, то гарантійний внесок 5% і тривалість торгів — 3 дні”, - пояснив Роман Вікторович.

Електронні торги на майданчику СЕТАМ стають максимально прозорими. На сайті можна подивитися перелік всього, що реалізовує підприємство: від одягу та електроніки до обєктів нерухомості. Щоб спостерігати за ходом торгів, реєструватися не потрібно. А коли виникне бажання щось придбати, треба ознайомитись з порядком реалізації, розміщеним на сайті, та уважно прочитати інформацію про лот на кожній із вкладок.

Щоб взяти участь в аукціоні, потрібно зареєструватися на Веб-сайті та сплатити гарантійний внесок, не менше і не пізніше, ніж зазначено в описі кожного конкретного лоту. В разі відмови учасника від придбання майна при визнанні його переможцем торгів, гарантійний внесок не повертається. Всім іншим учасникам, які приймали участь у торгах, але не виграли, гарантійні внески повертаються в повному обсязі. Крім того, проведення торгів передбачає встанослення “особливої ставки” - спеціальної цінової пропозиції учасника.

“Порядок продажу арештованого майна вартістю не більше 5000,00 грн тепер став простішим. Для участі у торгах вносити гарантійний внесок не потрібно! Тільки зареєструватися і під час торгів надати найвищу цінову пропозицію — все, що потрібно для перемоги!”, - наголосив очільник філії.

Після визнання торгів такими, що відбулися, переможець торгів повинен підписати протокол та провести остаточні розрахунки за придбане майно.

Співробітники “СЕТАМ” звернули увагу представників бізнесу на важливу умову: коли предметом торгів виступають права вимоги за кредитними договорами, учасниками торгів можуть стати тільки фінансові установи.

До уваги учасників директор філії представив найцікавіші лоти, за якими можна придбати промислову, комерційну та житлову нерухомість, спецтехніку, авто та права вимоги за кредитними договорами.

“Подібні заходи дають можливість отримувати більше інформації, як нам щодо побажаннь та пропозиції від потенційних покупців, так і нашим клієнтам про наявні лоти та правила участі в електронних торгах”, - підсумував Роман Вікторович.