СЕТАМ поєднав серця понад 500 закоханих пар - Фото

За майже півтора року участі ДП «СЕТАМ» у пілотному проекті «ШЛЮБ ЗА ДОБУ» понад 500 закоханих пар скористалися послугами з організації церемонії шлюбу! 

Запуск Міністерством юстиції України сервісу «Шлюб за добу» в рамках пілотного проекту Кабінету Міністрів України щодо державної реєстрації шлюбу фактично дав можливість залучати акредитованих суб’єктів господарювання — організаторів до процесу державної реєстрації шлюбу, що завжди була монопольною сферою діяльності відділів ДРАЦС.

ДП «СЕТАМ» вже понад півтора року бере участь у реалізації пілотного проекту і є акредитованим організатором проведення церемонії реєстрації шлюбу у скорочені терміни у Києві, Одесі та Вінниці.

«І ми плануємо розширювати географію з надання цього сервісу, адже його популярність лише зростає! Згідно з даним нашої статистики у 2018-му році послугами ДП «СЕТАМ» скористалися 245 пар, а за 8-місяців 2019 року ця цифра зросла і вже складає 299 пар. Цьому є логічне пояснення оскільки реєстрація шлюбу в рамках пілотного проекту дає змогу молодятам зорганізувати церемонію реєстрації свого шлюбу так як вони того забажають і коли вони того забажають! Без черг! Без паперової тяганини та бюрократії!» - наголосив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов. 

Крім того, ДП «СЕТАМ» було запущено перші державні курси «Весільний церемоніймейстер», що мають на меті, з одного боку, популяризувати серед спеціалістів, що займаються організацією урочистих церемоній шлюбу, сервісу «ШЛЮБ ЗА ДОБУ», а з іншого — підготувати нових спеціалістів з організації весільних церемоній, які надалі змогли б брати участь у реалізації та популяризації сервісу.

«Нашим наступним кроком в рамках популяризації та розвитку сервісу «ШЛЮБ ЗА ДОБУ» ми б бачили запровадження електронної подачі заявок на державну реєстрацію шлюбу, але це все ще на стадії лише ідеї» - відзначив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов. 

Веб-сайт: http://setam.gov.ua/

Сторінка у Facebook: https://www.facebook.com/setam.gov