СЕТАМ провів понад 1000 успішних електронних земельних аукціонів на 79 млн грн - Фото

Державне підприємство «СЕТАМ» Агентства з розшуку та менеджменту активів та Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру на майданчику OpenMarketLand провели 1037 успішних електронних земельних аукціонів на 79 181 124 млн грн.

Загальне середнє підняття ціни по кожному лоту становило - 180 %. Тобто вартість оренди досягла 23,2 % від від нормативної грошової оцінки.

Загальна площа виставленої на електронні торги землі становить - 42 884 Га.

“Додатково завдяки конкурентним аукціонам зароблено 51 млн грн. В середньому за кожен лот змагаються 3-5 учасника. Кошти надходитимуть до місцевих бюджетів щорічно протягом усього терміну оренди землі, - повідомив генеральний директор ДП “СЕТАМ” Віктор Вишньов. - Торги з продажу оренди землі відбуваються з використанням сучасної технології Blockchain, яка унеможливлює будь-які маніпуляції та корупційні ризики.

Найбільше усього було продано земельних ділянок на Одещині - 175 (загальна площа 4016 Га). Найдорожче було реалізовано оренду ріллі на 7 років у Кіровоградській області (Добровеличіський район, Тишківська сільська рада) площею 150 Га за 1 905 059 грн. При тому що, стартова ціна становила усього 411 015 грн. Підйом ціни склав - 363 %.

Довідково. Пілотний проект у встановленні умов розпорядження землею в частині передачі її в оренду виключно через електронний аукціон з використанням технології Blockchain було ухвалено Кабміном постановою №168 влітку 2017 року. Перші аукціони на майдачнику OpenMarketLand відбулися у вересні 2018 року.

OpenMarket (ДП “СЕТАМ” Агентства з розшуку і менеджменту активів) - це простий та ефективний засіб реалізації майна через мережу Інтернет. Система працює на всій території України з 2014 року.

Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) – центральний орган виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері топографо-геодезичної і картографічної діяльності, земельних відносин, землеустрою, у сфері Державного земельного кадастру, державного нагляду (контролю) в агропромисловому комплексі в частині дотримання земельного законодавства, використання та охорони земель усіх категорій і форм власності, родючості ґрунтів.

Веб-сайт OpenMarket: om.gov.ua

Сторінка OpenMarket у Facebook: https://www.facebook.com/setam.gov