Скандальний сейнер “Норд” буде перевиставлено на аукціон зі зниженням ціни - Фото

Торги не відбулися, оскільки жоден з зареєстрованих учасників не сплатив гарантійний внесок для участі у торгах. Згідно з законодавством, судно згодом буде виставлено на наступний аукціон зі  зниженням ціни .

7 листопада повинні були відбутися торги з продажу арештованого рибацького чорноморського сейнера “Норд”.

Судно побудовано у 1989 році у місті Азов (Ростовська область РФ). Довжина - 23,6 метра. Ширина - 6,5 м. Потужність головного двигуна - 165 квТ. Чиста місткість - 32 т.

Свого часу, у зв’язку з подіями у Криму судно було незаконно захоплене Російською Федерацією.

Згодом, судно було арештовано, порушено відповідне кримінальне провадження і передано Агентству з розшуку та менеджменту активів.

Провівши відповідні заходи забезпечення збереження цього майна поки триває виконавче провадження, стало зрозуміло, що витрати на зберігання та утримання є занадто великими.

Відповідно до Постанови КМУ до моменту рішення про конфіскацію це судно буде реалізоване.

На участь в торгах зареєструвалося 12 учасників.

Проте, на жаль, жоден з них вчасно не сплатив гарантійний внесок (81 309.05 грн.).

Система, згідно діючого законодавства, була змушена відмовити їм в реєстрації у торгах.

Згідно з правилами проведення торгів, лот буде виставлено на продаж знов зі зниженням ціни.

Зниження ціни буде відповідати висновку оцінювача, але не більше, ніж на 10%.

“Торги не відбулися, оскільки ні один з зареєстрованих учасників не сплатив гарантійний внесок для участі у торгах. Проте, в цьому немає трагедії. Арештований сейнер “НОРД” буде перевиставлено на торги зі зниженням ціни відповідно до правил проведення електронних торгів арештованими активами з Агентством з Розшуку та Менеджменту Активів і знайде свого покупця. Для прикладу, два російських танкери “Ниагара” і “Борислав”, які торгувалися у минулому році на OpenMarket - СЕТАМ було продано за 10,1 млн грн. Окремо хочу підкреслити – гарантійний внесок автоматично повертається усім учасникам аукціону, окрім переможця”, - сказав генеральний директор ДП “СЕТАМ” OpenMarket Віктор Вишньов.

АРМА (Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів) - є центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом, уповноваженим на формування та реалізацію державної політики у сфері виявлення та розшуку активів, які можуть бути арештовані у кримінальному провадженні, а також управління активами, які арештовані у кримінальному провадженні.

OpenMarket (ДП “СЕТАМ) - це чесний, простий та ефективний засіб реалізації майна через мережу Інтернет з використанням інноваційної технології Blockchain. Система працює на всій території України з 2014 р.

Веб-сайт OpenMarket: https://om.gov.ua

Сторінка у Facebook: https://www.facebook.com/setam.gov