ТЕРМІНОВО. СПРОСТУВАННЯ ІНФОРМАЦІЇ ВІД 21.04.2017 ЩОДО ОБШУКІВ В ДП

21.04.2017 в ЗМІ було поширено неправдиву та недостовірну інформацію щодо проведення обшуків в ДП ​"​СЕТАМ​"​.

21 квітня засобами масової інформації було розповсюджено інформацію щодо обшуку в ДП "СЕТАМ" та вилучення під час проведення обшуку "печаток та фінансових документів, що використовувались для незаконної діяльності".

Зазначена інформація є недостовірною та неповною.

Так, дійсно, 20.04.2017 року в двох приміщеннях офісу ДП "СЕТАМ" було проведено обшук співробітниками правоохоронних органів.

Підставою для обшуку стала справа, за якою ще 08.11.2016 року ДП "СЕТАМ" надав всі дані та документи, які цікавили співробітників правоохоронних органів. Працівники підприємства і цього разу максимально сприяли співробітникам правоохоронних органів в отриманні всієї необхідної інформації та документації.

Адвокати, які мали всі необхідні документи для представлення інтересів ДП "СЕТАМ" при проведенні обшуку, не були допущені працівниками правоохоронних органів до проведення слідчих дій. За даним фактом ДП «СЕТАМ» було подано до правоохоронних органів заяву про вчинення особами, які проводили обшук, злочину, передбаченого ст. 397 Кримінального кодексу України "Втручання в діяльність захисника чи представника особи".

Зазначаємо, що обшук було проведено за фактом здійснення державними реєстраторами ДП "СЕТАМ" нібито незаконних реєстраційних дій щодо реєстрації речових прав на нерухоме майно.

Згідно вимог ст.11 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" - "державний реєстратор самостійно приймає рішення за результатом розгляду заяв у сфері державної реєстрації прав. Втручання, крім випадків, передбачених цим Законом, будь-яких органів влади, їх посадових осіб, юридичних осіб, громадян та їх об'єднань у діяльність державного реєстратора під час проведення реєстраційних дій забороняється і тягне за собою відповідальність згідно із законом."

Таким чином рішення державного реєстратора про вчинення тієї чи іншої реєстраційної дії є самостійним, більше того ні в кого в ДП "СЕТАМ" крім державного реєстратора не має повноважень на доступ до Реєстру речових прав на нерухомість та їх обтяжень.

Жодних документів, крім реєстраційних справ в ДП "СЕТАМ" не вилучалося.

Окремо зазначаємо, що ДП "СЕТАМ" готове надавати будь-яку допомогу правоохоронним органам в розслідуванні кримінальних правопорушень, проте відповідні дії правоохоронних органів повинні здійснюватись в чіткій відповідності до вимог Кримінально-процесуального кодексу України.

Проведення обшуку жодним чином не стосувалося роботи системи електронних торгів арештованим майном. Під час проведення обшуку СЕТАМ працював в штатному режимі.