Віктор Вишньов: на 154 млн грн реалізовано банківських активів за 11 місяців  - Фото

Через систему електронних онлайн торгів OpenMarket з початку 2017 року було реалізовано в рамках добровільного продажу банківські активи на суму 154 млн грн. Про це повідомив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов.

Він наголосив, що підприємство вже підписало договори про співпрацю з низкою провідних фінансових установ, серед яких: АТ «Укрексімбанк», «ПриватБанк», «Альфабанк Україна», ПАТ «ВТБ БАНК», «ІндустріалБанк», «РадаБанк», «Чеський експортний банк».

«Продовжується співпраця з «Укргазабанком» та «Ощадбанком». Найдорожчий проданий банківський лот - приміщення загальною площею 1240,70 кв.м у Києві від АБ «Укргазбанк» - було продано за 39 млн грн», - зазначив генеральний директор ДП «СЕТАМ».

«Продовжується проект безоплатної передачі майна соціальним закладам, військовим формуванням, державним установам. Всього у ЗСУ та безпосередньо у зону проведення АТО з 2016 року було передано 20 778 одиниць різноманітного майна на суму – 23,8 млн грн», - зауважив Віктор Вишньов.

Було дано старт співпраці OpenMarket та Агентства з розшуку та менеджменту активів. Першими лотами, виставленими на продаж, стали елітні автомобілі. Торги завершилися 20 листопада, було продано 3 автомобілі на суму 2,4 млн грн з приростом ціни на 10%.

Загальна сума продажу з початку роботи ДП “СЕТАМ” склала 3,5 млрд грн.

З початку року OpenMarket (ДП “СЕТАМ” Міністерство юстиції) заробив для держави майже 1,5 млн грн. З 2017 року було продано 10 672 лотів. Ціни реалізації у порівнянні зі стартовими зросли у середньому на 10%.

«Понад половина лотів - 55% - реалізуються з приростом ціни» - підкреслив генеральний директор Віктор Вишньов.

OpenMarket провів перший в світі аукціон з використанням інноваційної криптографічної технології Blockchain 6 вересня 2017 року. Всі торги OpenMarket переведено на технологію Blockchain. Кожен учасник аукціону може перевірити чесність проведення аукціону на сайті blockchain.gov.ua.