Віктор Вишньов: У 2018 році на потребу Збройних сил України було безоплатно передано 84 конфісковані автомобілі на 21 млн грн - Фото

Сьогодні, 22 січня, на День Соборності України відбулась безоплатна передача 8 конфіскованих автомобілів на потреби Збройних сил України, Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій.
«Ми дуже вдячні Міністерству юстиції та ДП «СЕТАМ» за допомогу. Українська армія активно реформується. Але потреба у закупівлі автомобілів ще існує. Тому дуже добре, що для виконання задач безоплатно передають транспорт», - підкреслив начальник Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України Дмитро Марченко.
Були передані автомобілі марки Audi А4, Skoda Octavia, BMW X5, VW Golf, IVEKO EUROCARGO, БМВ 760 Li, VW PASSAT та КІА CARENS загальною вартістю 2 282 237.51 грн.
«Усього у 2018 році в рамках спільного проекту Мін'юстом по безоплатній передачі нереалізованого конфіскованого майна на потребу армії та безпосередньо у зону проведення ООС було передано 84 автомобілі на суму 21 150 718 грн», - зазначав гендиректор ДП “СЕТАМ” OpenMarket Віктор Вишньов.

Довідка:
На отримання безоплатно конфіскованого нереалізованого майна відповідно Постанови Кабінету Міністрів України можуть претендувати органи державної влади; заклади охорони здоров'я, освіти, соціального забезпечення, соціального захисту, зокрема, заклади, у яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, дитячі будинки сімейного типу, прийомні сім'ї, будинки дитини при установах виконання покарань; установи виконання покарань; слідчі ізолятори; військові формування; благодійні фонди.
Перелік майна, яке пропонується на безоплатну передачу, можна побачити на сайті держпідприємства om.gov.ua в розділі «Безоплатна передача».
Там же міститься інформація про строки, перелік та порядок подання документів для охочих отримати майно безкоштовно.
Подати заяви на безоплатне отримання майна можна з моменту появи публікації. Ці публікації актуальні протягом місяця. У цьому розділі також розміщується інформація, що й кому було передано.