Зустріч «без краваток» з керівництвом ДП

15 вересня вперше за чашкою кави фахівці ДП "СЕТАМ" провели відкритий семінар на тему "СЕТАМ- купуй легко у декілька кроків".

Близько 50 гостей, існуючих та потенційних покупців СЕТАМ, у неформальній атмосфері змогли звернутись до керівника держпідприємства з найактуальнішими запитаннями з приводу роботи електронного аукціону: від перегляду майна до планів на майбутнє, - всі ці питання знайшли відповіді.

Певний час приділили роз'ясненню, чому необхідно ретельно та без помилок заповнювати інформацію в особистому кабінеті користувача, адже помилково вказані або зовсім відсутні банківські реквізити в 90% випадків є причиною затримки у поверненні гарантійних внесків.

Віктор Вишньов, генеральний директор ДП "СЕТАМ", розповів, що доволі часто надходять заяви про повернення гарантійних внесків ще до закінчення процедури визначення переможця. Тільки тоді, коли остаточно визначимо переможця, тоді всім іншим, хто не є переможцем, повертаються їхні кошти. Тобто, до останнього моменту ви зберігаєте можливість стати переможцем, - сказав він.

На зустрічі обговориоли і питання огляду потенційними покупцями майна. Якщо майно зберігається на складах СЕТАМ, покупець може зателефонувати у колл-центр і записатись на перегляд. Стосовно майна, що знаходиться в інших зберігачів, то їхні контакти вказані в описі кожного лоту. Якщо потенційний покупець не може зв'язатися зі зберігачем, то про такі випадки слід повідомляти також у колл-центр СЕТАМ. Генеральний директор наголосив: "Одразу скажу, що недотримання зберігачем умов законодавства щодо демонстрації майна всім охочим особам і щодо передачі його переможцю - це є злочин, і карається законом".

Щодо отримання майна переможцем Віктор Вишньов роз'яснив важливій момент: "Якщо у вас вимагають сплатити гроші за перебування автомобіля на штрафмайданчику, викликайте поліцію і забирайте авто, оскільки ви не маєте нічого сплачувати додатково".

Керівник ДП "СЕТАМ" також розповів про те, яким чином надходить до СЕТАМ інформація про майно, що буде виставлене на реалізацію, хто визначає ціну лоту, як відбуваються торги і як взяти в них участь, що таке особлива ставка і чим саме вона особлива.

За словами Віктора Вишньова, держпідприємство на сьогодні вже реалізувало 11,8 тис. лотів на 1255 млн. грн., при цьому 6,7 тис. лотів було реалізовано за ціною, вищою від початкової. Вартість реалізованого арештованого майна вже майже досягла відмітки у 1 млрд. грн.

Більше того, завдяки діяльності ДП "СЕТАМ" державний бюджет отримав близько 170 млн. грн. Це вартість лотів, кошти від реалізації яких було перераховані до бюджету; ПДВ, інші податки та відрахування від діяльності ДП "СЕТАМ" виконавчий збір.

Наостанок було висвітлено нові напрямки роботи ДП "СЕТАМ", серед яких початок співпраці з фізичними та юридичними особами у напрямку добровільної реалізації майна.