Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) передала на реалізацію OpenMarket (ДП “СЕТАМ”) елітні арештовані автомобілі  - Фото

OpenMarket (ДП “СЕТАМ”) та Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів розпочали співпрацю з реалізації арештованого майна.

Першими лотами в системі стали 5 автомобілів елітних марок  - BMW Alpina, MERCEDES GL, Toyota Camry, BMW X6). Загальна стартова вартість машин складає майже 7 млн грн.

“Сьогодні вперше в історії Нацагентство передає арештовані активи у кримінальному провадженні для реалізації. За рішеннями Печерського районного суду це майно було передану АРМА в управління за ініціативою Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України - повідомив Голова Національного агентства Антон Янчук та додав, що кошти від реалізації транспортних засобів буде спрямовано на спеціальний депозитний рахунок. Якщо власника визнають винним  або в рамках кримінального провадження буде доведено, що ці активи є похідними від злочину, тоді кошти, отримані від їх реалізації, підлягають конфіскації і будуть перераховані до держбюджету. Якщо ж його виправдають, то кошти будуть повернуті з відсотками. Наша мета – зберегти економічну цінність активів. Адже ціна на авто чи електронну техніку швидко знижується», - наголосив Голова Національного агентства”.

“Символічно, що реалізовувати майно буде саме OpenMarket. Адже наша система – наочний доказ того, що антикорупційні зміни в державі цілком можливі. Ми докорінно реформували сфери продажу активів», - розповів генеральний директор ДП “СЕТАМ”(OpenMarket) Віктор Вишньов. - Ми маємо значний досвід продажу транспортних засобів, від тракторів до морських суден. В тому числі, й автомобілів преміального класу. Впевнений, що продаж буде успішним – адже автомобілі в ідеальному стані, а ціна цілком прийнятна”

АРМА (Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів) -  є центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом, уповноваженим на  формування та реалізацію державної політики у сфері виявлення та розшуку активів, які можуть бути арештовані у кримінальному провадженні, а також  управління активами, які арештовані у кримінальному провадженні.

OpenMarket (ДП “СЕТАМ) - це чесний, простий та ефективний засіб реалізації майна через мережу Інтернет з використанням інноваційної технології Blockchain. Система працює на всій території України з 2014 р.

Веб-сайт OpenMarket: https://om.gov.ua

Сторінка у Facebook: https://www.facebook.com/setam.gov