Банк Кредит Дніпро виставив на аукціон СЕТАМ права вимоги за портфелем проблемних кредитів на суму 305,6 млн грн - Фото

АТ «Банк Кредит Дніпро» виставив через систему електронних торгів OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) права вимоги до позичальників - фізичних осіб. Стартова ціна за лот складає 2 147 343 грн.

Даний портфель містить в собі 259 кредитних договорів.
Види забезпечення: іпотека, застава, порука та без забезпечення.
Загальний борг (кредит + відсотки + комісії): 305 618 993,30 грн.
Дані портфелю станом на 01.04.2024.

«Ми проводимо системну роботу щодо очищення балансу та продаж непрофільних активів для того, щоб продовжувати, в умовах війни, ще більш активну підтримку економіки України, фінансуючи бізнес та підприємців, — сказав Петро Кривошеїн, заступник голови правління з управління проблемними та непрофільними активами Банку Кредит Дніпро. — Станом на 01.04.2024 року частка балансової вартості NPL у валюті балансу Банку складає лише 0.6%. А частка неробочих активів складає 6%, але активно знижується за рахунок як врегулювання проблемних активів, так і реалізації непрофільних (станом на 01.04.2023 р. – 7.2%)», — додав Петро Кривошеїн.

«У нас вже є успішний досвід реалізації подібних активів з іншими банками, і ми побачили зацікавленість ринку та наших покупців у NPL. Тому вітаю таке рішення банку розширити асортимент і специфіку лотів на продаж, — зазначив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Олександр Мамро. — Умови фінустанови до учасників прописані в описі лота, а
у публічному паспорті активу можна знайти додаткову інформацію про права вимоги».

Гарантійний внесок для участі в аукціоні по лоту складає 107 367 грн, його треба сплатити до закінчення терміну подання заявок, а саме до 12 червня.

Для ознайомлення з матеріалами за активами, що підлягають продажу, необхідно надіслати повідомлення Замовнику із зазначенням:
номера лота, за яким необхідне ознайомлення з матеріалами;
найменування юридичної особи та коду ЄДРПОУ;
прізвища, ім’я та по батькові представника юридичної особи;
адреси електронної пошти;
номер контактного телефону представника.

Ознайомлення потенційних учасників аукціону зі змістом конфіденційної інформації можливе лише за умови укладення з Замовником договору про конфіденційність.

Дата проведення аукціону: 13 червня 2024 року.

Детальна інформація щодо прийняття участі в електронних торгах з продажу портфеля та порядок ознайомлення з ним, розміщено на вебсайті ДП «СЕТАМ» за
посиланням.

Довідково
Аукціон OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) — це простий та ефективний засіб реалізації та придбання майна через мережу інтернет. Онлайн-аукціон працює на всій території України з 2014 року, а загальна сума продажу з початку роботи становить 22 млрд грн.