ДП “СЕТАМ” безкоштовно передав майно Міністерству оборони України - Фото

20 травня ДП “СЕТАМ” передав майно Міністерству оборони України на безоплатній основі. Урочиста церемонія відбулася на території складу Київської філії ДП “СЕТАМ”. На потреби української армії передано більше 1.5 тис. одиниць майна.

 На заході були присутні Міністр юстиції України Петренко Павло Дмитрович, генеральний директор ДП “СЕТАМ” Вишньов Віктор Михайлович, представники Міністерства оборони України та Державної виконавчої служби.

 Церемонію розпочав Віктор Вишньов та передав слово Павлу Петренку, який зазначив: «Сьогодні вчергове ми передаємо для потреб учасників антитерористичної операції партію майна, яке було передано на реалізацію до Системи електронних торгів арештованим майном і не було продане. Це вкрай необхідні військовим речі ‑ майже 700 спальників і 860 рюкзаків».

 Він пояснив, що дане майно було конфісковане українськими митними органами і передане на реалізацію через СЕТАМ. Товари, які не знайшли покупця в ході торгів, переходить до списку безоплатної передачі. Через прозору процедуру державні органи, дитячі будинки чи лікарні можуть робити заявки на отримання такого майна.

 «Починаючи з 2014 року, органи Мін’юсту передали велику кількість такого майна до збройних сил України. Мова йде про 160 автомобілів, в тому числі й броньованих та майже 10 тисяч одиниць іншого майна ‑ спальників, одягу, теплого взуття – тих речей, яких потребувала наша армія з перших днів операції», - наголосив Міністр юстиції.

 Журналісти мали змогу задати питання всім присутнім. Учасники оглянули склад Київської філії ДП “СЕТАМ”, однієї з 22-х працюючих в Україні.

 Державне підприємство “СЕТАМ” продовжує та поширює практику передачі майна державним, соціальним та благодійним установам на безоплатній основі. Перелік майна та форму заявки можна знайти за посиланням https://setam.net.ua/freetransfers