ДП “СЕТАМ” підводить проміжні підсумки:  продажі сягнули 1 мільярду гривень! - Фото

За вісім місяців роботи - з листопада 2015 по червень 2016 року - через систему електронних торгів Державного підприємства «СЕТАМ» вдалося реалізувати арештованого майна та активів неплатоспроможних банків на загальну суму понад 1 млрд гривень.

Про це повідомляє в. о. генерального директора ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов.

«Збільшення обсягів реалізації майна неплатоспроможних банків через Фонд гарантування вкладів - це реальний шлях до повернення грошових заощаджень вкладникам, що постраждали від закриття банків. Зростання продажів арештованого майна - крок до підвищення ефективності виконання судових рішень та наповнення державного бюджету»,- підкреслює Віктор Вишньов.

За його словами, за вказаний період спостерігалося збільшення ціни лотів у ході аукціонних торгів. Наприклад, розглядаючи нерухомість, ціна вище стартової піднялася на 12%, а це додаткові 68 млн грн. Також гарно продавалася електроніка. Збільшення ціни продажів за вісім місяців склало 47%.Крім того, збільшується і кількість учасників на торгах.

«Все більше фізичних осіб та представників бізнесу обирають електронний ресурс СЕТАМ для придбання майна. У свою чергу ДП «СЕТАМ» не зупиняється на досягнутому, вдало поєднуючи місію реалізації державної політики у сфері організації примусового виконання рішень та гнучкий розвиток в умовах, що диктує ринок», - ннаголошує генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов.

 

* - дані за період з 01.11.15 по 30.06.16.