ДП «СЕТАМ» поновлює аукціони з продажу арештованого майна - Фото

Державне підприємство «СЕТАМ» Міністерства юстиції України поновлює проведення електронних аукціонів у системі OpenMarket з реалізації арештованого та конфіскованого майна.

Станом на сьогодні було усунуто значну частину обставин, які слугували підставою для прийняття рішення про зупинення електронних аукціонів з реалізації арештованого майна з технічних підстав. Крім цього, передано на підпис Президенту України проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності з примусового виконання судових рішень, рішень інших органів (посадових осіб) у період дії воєнного стану», який частково врегульовує процедуру виконавчого провадження під час дії воєнного стану, а Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» було частково врегульовано процедуру звернення стягнення на іпотечне майно.

«Поновлення аукціонів з продажу арештованого майна буде сприяти розвитку та підтримці економіки нашої країни. Це дозволить банкам впевнено видавати кредити на вигідних для клієнтів умовах, стягувачам за виконавчими провадженнями отримувати свої кошти, а покупцям мати доступ до різноманітного майна. Тільки за минулий рік СЕТАМ реалізував активів від різних продавців на 3,9 млрд грн», — зазначив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Олександр Мамро.

Загально в системі з 23.05.2022 року буде поновлено 1 405 аукціонів з тими самими учасниками, статусами, кількістю днів до проведення торгів.

Нагадаємо, що у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України та введенням правового режиму воєнного стану електронні аукціони з продажу арештованого майна було зупинено.

Аукціон OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) — це простий та ефективний засіб реалізації та придбання майна через мережу інтернет. Онлайн-аукціон працює на всій території України з 2014 року. Загальна сума продажу з початку роботи становить 18 млрд гривень.