ДП «СЕТАМ» продало арештовану будівлю в Києві за 150 млн грн - Фото

ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції на електронному майданчику OpenMarket продало арештовану відділом примусового виконання рішень Департаменту Державної виконавчої служби будівлю, площею 1128.80 кв.м на вул. Саксаганського, м. Київ.

Стягувачем у виконавчому провадженні по цьому лоту є Національний Банк України. Ціна продажу склала 150 278 810 грн, що на 129 022 967 грн більше за стартову.

У конкурентному аукціоні взяло участь 5 учасників, які сплатили гарантійні внески у розмірі 1 062 792 грн. Переможцем стало ТОВ «ТАЙМКОЛ», в якого є 10 робочих днів для того, щоб розрахуватися за лот. У випадку, якщо переможець не розрахується вчасно, він втратить гарантійний внесок і право стати власником перейде до іншого учасника, який запропонував другу за сумою пропозицію.

«Економіка під час війни має підтримувати наших захисників і громадян у тилу. Для цього ми працюємо кожен день і наповнюємо коштами бюджет від продажу арештованого і банківського майна. З початку воєнного стану ми вже реалізували майна для продавців на понад 211 млн грн. Тому, коли стягувачем по лоту виступає державна установа чи банк, це заслуговує на особливу нашу увагу, — наголосив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Олександр Мамро. — З досвіду знаємо, що іноді переможці бувають пов’язані з боржниками (порядок реалізації це не порушує) і навмисно роблять зависокі цінові пропозиції для того, щоб після аукціону була можливість вплинути на його завершення. Хочу наголосити, СЕТАМ докладе всі зусилля для того, щоб цього не допустити та в разі необхідності зробить відповідні звернення до правоохоронних органів».

Аукціон OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) — це простий та ефективний засіб реалізації та придбання майна через мережу інтернет. Онлайн-аукціон працює на всій території України з 2014 року. Загальна сума продажу з початку роботи становить 18 млрд гривень.