ДП “СЕТАМ” провело успішних аукціонів на 3 млрд гривень - Фото

Сьогодні, 3 серпня, Державне підприємство «СЕТАМ» подолало рубіж у 3 млрд. грн. - загальна сума реалізованих у ході торгів активів з початку адміністрування системи. Всього було продано 18 тис. лотів. Середнє зростання ціни склало більше 10%. Більше половини лотів було продано з підвищенням вартості. Найдорожчий лот - завод від "Ощадбанку" у Харьківський області за 104 млн. грн. Максимальний приріст ціни - комплекс будівель прирейкового складу у Черкаській області 766% (3,35 млн. грн.) від стартової ціни (387 тис. грн).

"Завдяки спільним діям з Міністерством юстиції України наше підприємство досягло вражаючих результатів порівняно з іншими подібними майданчиками. СЕТАМ не спиняється на досягнутому та активно розвивається розширюючи напрямки своєї діяльності. На нашому ресурсі ефективно продається земля, майно органів місцевого самоврядування, банківські активи, - зазначив генеральний директор ДП "СЕТАМ" Віктор Вишньов. - Рухаючись у ногу з часом СЕТАМ впроваджує технологію Blockchain, яка унеможливить втручання в хід проведення аукціону".


Відповідно до наказу Мін’юсту від 16 квітня 2014 р. № 656/5 в Україні запроваджено пілотний проект системи реалізації арештованого майна шляхом проведення електронних торгів. З липня 2014 року почалися торги арештованим майном на майданчику системи електронних торгів арештованим майном. У серпні 2015 року було створено адміністратора системи - ДП "СЕТАМ".