ДП «СЕТАМ» реалізувало права на розміщення тимчасових споруд у парку культури і відпочинку імені Михайла Чекмана м. Хмельницький - Фото

Комунальне підприємство «Парки і сквери міста Хмельницького» продало через систему електронних торгів OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) права на розміщення тимчасових споруд у м. Хмельницький, вул. Паркова, 1.

Всього було реалізовано 5 пропозицій для торгівлі на умовах договорів про пайову участь в утриманні об’єктів благоустрою.

Найдорожче було реалізовано право на розміщення закладу швидкого харчування з продажем гарячих напоїв. Його було продано за 42 100 грн, що на 3 172% більше за стартову ціну.

За результатами аукціону з кожним переможцем буде укладено договір про пайову участь в утримані об’єкта благоустрою:

- для стаціонарних споруд – 5 років;

- для пересувних споруд – 3 сезони (сезон триває від 01 квітня до 01 листопада відповідного року).

«Ми вдячні ДП «СЕТАМ» за відкритість та готовність співпрацювати в напрямку реалізації прав на розміщення тимчасових споруд в парках і скверах нашого міста. Попередньо ми здійснювали реалізацію прав за допомогою інших електронних систем, проте внаслідок зловживання недоліками системи з боку деяких учасників, розглянули інші варіанти, зокрема систему електронних торгів OpenMarket, яка забезпечує можливість оцінки та розгляду усіх цінових пропозицій, що були подані учасниками на лот, та, відповідно, збільшення кількості успішних аукціонів - зазначив
заступник міського голови – директор департаменту інфраструктури міста Хмельницької міської ради Василь Новачок. - Між комунальними підприємствами, що є балансоутримувачами парків і скверів в місті, та ДП «СЕТАМ» було укладено Договори про співпрацю з організації та проведення електронних торгів, а також погоджено регламент проведення торгів».

Василь Новачок також зазначив, що аукціони проводяться в онлайн-форматі в режимі відкритого доступу, усі охочі суб’єкти господарювання мають змогу взяти участь у торгах та здійснювати підприємницьку діяльність на території парків і скверів міста Хмельницького.

Перші торги, проведені комунальним підприємством «Парки і сквери міста Хмельницького», вже дали свої результати. Підприємством було оголошено про реалізацію прав на розміщення тимчасових споруд для провадження діяльності з торгівлі в парку ім. М. Чекмана в м. Хмельницькому на 5 лотів, аукціони по усіх успішно відбулись. Висловлюємо надію, що подальша співпраця буде плідною та результативною для усіх учасників торгів, що завдяки відкритості процесу сприятиме здоровій конкуренції та створить ще більш сприятливі умови для підприємницького середовища на території Хмельницької міської територіальної громади», — додав заступник міського голови.

«Всі виставлені на продаж права на розміщення у парку Хмельницького були успішно продані зі зростанням ціни. Спеціально під ці торги ми написали та погодили окремий Порядок, яким тепер будуть регламентуватися подібні аукціони. Вітаю комунальне підприємство з продажем та запрошую і інших наслідувати приклад установи», — зазначив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Олександр Мамро.

Ознайомитись з перебігом торгів можна за посиланням: https://bit.ly/3JvIbo9


Аукціон OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України)
— це простий та ефективний засіб реалізації та придбання майна через мережу інтернет. Онлайн-аукціон працює на всій території України з 2014 року. Загальна сума продажу з початку роботи 20,1 млрд грн.