ДП «СЕТАМ» сплатило до державного бюджету 33 млн грн та реалізувало майна для стягувачів на 980 млн грн за минулий рік - Фото

За 2022 рік не дивлячись на воєнний стан Державне підприємство «СЕТАМ» (Міністерства юстиції України) сплатило податків, зборів, обов’язкових платежів та дивідендів на загальну суму 33 072 070 грн до держбюджету. У 2021 році було сплачено 81 270 500 грн.

«Наше підприємство не фінансується з держбюджету, а навпаки постійно його поповнює. Попри всі складнощі ми продовжуємо працювати. Зокрема, виконавча служба і приватні виконавці отримали завдяки роботі СЕТАМ виконавчого збору/винагороди виконавця на понад 98 млн грн у 2022 році і 190 млн грн у 2021 році. Загальна сума реалізації для стягувачів, серед яких є і держава: 1,9 млрд грн - 2021 рік та 980 млн грн - 2022 рік», — наголосив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Олександр Мамро.

Сьогодні СЕТАМ працює за такими напрямками, як:

  • Реалізація арештованого державними і приватними виконавцями, а також конфіскованого за рішеннями судом, майна;
  • Реалізація активів банків, а також прав вимоги;
  • Проведення аукціонів з реалізації майна за заявками фізичних і юридичних осіб (добровільна реалізація);
  • Проведення аукціонів по оренді майна.

«Наша команда постійно працює над удосконаленням кожного процесу, що відбувається на аукціоні, щоб продавці та покупці могли інтуїтивно ним користуватися. Також ми активно співпрацюємо з такими державними банками, як Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, Укрексімбанк. З початку воєнного стану було продано активів цих держбанків на понад 633 503 438 грн», — додав Мамро.

Аукціон OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) — це простий та ефективний засіб реалізації та придбання майна через мережу інтернет. Онлайн-аукціон працює на всій території України з 2014 року. Загальна сума продажу з початку роботи 20 млрд грн.