ДП “СЕТАМ” та НАБУ обговорили перспективи співпраці - Фото

01 червня представники Незалежної асоціації банків України провели круглий стіл щодо співпраці з ДП “СЕТАМ” в рамках організації добровільного продажу активів банків.

На зустріч були запрошені представники 10-ти комерційних банків України, ДП “СЕТАМ”, представники компанії СпецКомЮст.

Віктор Вишньов, генеральний директор ДП “СЕТАМ”, розповів про основні напрями та результати роботи підприємства: “З листопада 2015 року по травень 2016 року через наш електронний майданчик було реалізовано активів на суму 743 млн грн, це 8200 лотів. Приріст ціни лотів, які продано за ціною, вище початкової, склав 58,4%”.

Віктор Вишньов запропонував комерційним банкам використовувати електронний майданчик СЕТАМ для організації добровільного продажу комерційними банками своїх активів як загальний портал для всіх банків, де будуть проходити прозорі аукціонні торги за єдиними правилами для всіх учасників.

Відповідаючи на питання учасників, Віктор Вишньов зазначив, що продати майно на аукціонних торгах за ціною, вище стартової, можливо навіть після уцінки лоту. “Учасники, що зареєструвалися та внесли гарантійні внески, активно торгуються та піднімають ціну. Процес торгів прозорий, за ним можна спостерігати на сайті всім охочим”, - сказав генеральний директор ДП “СЕТАМ”.

У відповідь на запитання від представника банку, чи допомагає “СЕТАМ” у пошуку покупців, генеральний директор підприємства відповів, що директора філій, яких 22 у кожному обласному центрі, займають проактивну позицію щодо цього питання. Так, завдяки активізації роботи філій, особливо в індустріальних регіонах, продажі виросли загалом у 2-3 рази.

ДП “СЕТАМ” - державний електронний торговельний майданчик, молоде підприємство з амбітними цілями: розширення ринку електронних торгів, вдосконалення системи реалізації майна в бік прозорості та ефективності. Підприємство, що робить реальні кроки.