ДП «СЕТАМ» відновило онлайн-аукціони з продажу майна  - Фото

Державне підприємство «СЕТАМ» Міністерства юстиції України відновило проведення електронних аукціонів у системі OpenMarket для сприяння розвитку та підтримання економіки нашої країни.

Зараз аукціон починає реалізовувати майно, яке було виставлено на добровільний продаж. А саме банківські активи, майно фізичних та юридичних осіб.

Аукціони з продажу арештованого майна будуть поновлені згодом. Наша команда активно працює над цим питанням з Мін’юстом та виконавцями.

«СЕТАМ наповнює бюджет країни щорічно приблизно на 300 млн гривень. А сума з реалізації майна для стягувачів та замовників торгів перевищила 18 млрд грн. Через систему продають успішно майно державні та приватні виконавці, Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА), а також такі фінустанови як ПриватБанк, Укргазбанк, Ощадбанк, Укрексімбанк та інші. Саме тому важливо запустити електронний аукціон, — зазначив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Олександр Мамро. - Наразі ознайомлення з майном на продаж буде забезпечено нашими партнерами по регіонах в яких не відбуваються активні бойові дії».

З метою відновлення електронних аукціонів з продажу майна фізичних та юридичних осіб, та зокрема продажу майна деяких банків, підприємством оновлено порядок добровільної реалізації майна, а саме Порядок реалізації майна шляхом проведення електронних торгів (добровільний продаж) та Правила проведення електронних торгів у формі редукціону. Вказані правила значно спрощують взаємодію Замовника, Організатора та Переможця, оскільки заявки на реалізацію майна, протоколи на проведення електронних торгів можна буде подавати у вигляді електронних документів підписаних за допомогою електронного підпису. Крім цього, в період дії воєнного стану Замовник, з огляду на ситуацію, має право припинити електронний аукціон також направивши ДП «СЕТАМ» відповідне рішення в електронній формі. Оновлені Правила незабаром буде розміщено на веб-сайті підприємства.

Виникли питання? Пишіть нам листа, обов'язково вказуючи номер телефона та надсилайте на цю електронну пошту: sales@setam.net.ua

Call-центр ДП «СЕТАМ» теж працює в штатному режимі. Зв'язатися з нами можна через електронну пошту service@setam.net.ua або за номером телефона 0800-335-754

Аукціон OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) — це простий та ефективний засіб реалізації та придбання майна через мережу інтернет. Державний онлайн-аукціон працює на всій території України з 2014 року. Загальна сума продажу з початку роботи становить 18 млрд гривень.