Хмельниччина буде продавати комунальне майно на СЕТАМ - Фото 1 Хмельниччина буде продавати комунальне майно на СЕТАМ - Фото 2

Сьогодні, 9 червня, ДП "СЕТАМ" підписало договір з Хмельницькою обласною радою та облдержадміністрацією, Міністерством юстиції про співпрацю та партнерство у сфері реалізацї комунального майна.
"Я щиро радий, що саме Хмельницька обласна рада серед перших прийняла рішення перевести систему продажів комунального майна на максимально прозору й відкриту платформу Мін'юсту. Тепер комунальне майно, яке не використовується громадою, може бути реалізоване через електронний майданчик, а не списуватиметься чи за безцінь віддаватиметься «своїм», як це часто відбувалось раніше", - зазначив Міністр юстиції України Павло Петренко.


"Хмельниччина займає особливе місце у діяльності нашого підприємства, оскільки наша місцева філія йде на рівних по показниках продажів з містами мільйонниками. Більше того, анологічну угоду, яку ми підписали сьогодні, вперше серед органів місцевого самоврядування ми також підписали на Хмельниччині - це була Теофіпольська районна рада. Вона вже відчула переваги реалізації майна через СЕТАМ. Вже було реалізовано перший об'єкт нерухомості з підняттям ціни на 10%, а це ще додаткові 20 тис грн, які надійшли до місцевого бюджету на розвиток громади" - повідомив генеральний директор ДП "СЕТАМ" Віктор Вишньов. 

У свою чергу голова Хмельницької облради Михайло Загородний розповів що керівництво регіону працює над інвентаризацією майна і по закінченню буде його продавати через систему електронних торгів арештованим майном.