Кіберполіція та СЕТАМ провели спільну операцію та відбили стороннє втручання в роботу електронних торгів - Фото

У січні 2017 року IT-спеціалістами ДП «СЕТАМ» було встановлено факт намагання хакерів втрутитися в роботу системи електронних торгів арештованим майном, через злам електронних поштових скриньок адміністратора ДП «СЕТАМ» та учасників торгів.
«Під час торгів нашими системними адміністраторами було відслідковано спробу втрутитись у систему електронних торгів арештованим майном. Одразу була повідомлена національна поліція, а саме – Департамент кіберполіції, для того, щоб відслідкувати, хто намагався здійснити протиправне втручання», - зазначив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов.
Після необхідних технічних дій, направлених на отримання інформації та доказової бази, що здійснювалися в тісному співробітництві кіберполіцейських та IT-спеціалістів ДП «СЕТАМ» дії зловмисників щодо спроб отримати доступ до електронних торгів було заблоковано.
«Надалі, як ми знаємо, відбулись обшуки, за тими адресами, які можуть бути пов’язані з даним фактом, - зазначив Віктор Вишньов. - Система електронних торгів працює в штатному режимі, апаратні та програмні засоби безпеки унеможливлюють втручання в процес торгів. Цей випадок вкотре підтверджує надійність системи та безперспективність намагань втрутитися у її роботу. Єдиний спосіб стати переможцем аукціону – дати найвищу ціну під час торгів».