Ми готові на базі державного аукціону OpenMarket розпочати продаж криптовалют від будь-яких замовників - Віктор Вишньов - Фото

Сьогодні, 7 лютого, у національному інформаційному агентстві “Укрінформ” відбувся круглий стіл: «Майнінг» криптовалют. Проблемні питання та шляхи їх вирішення”.

Учасники обговорили питання нормативно-правового врегулювання виробництва (“майнінгу”) криптовалют в Україні, необхідність визначення понять, легальних механізмів конвертації в фіатні валюти, оподаткування і порядок контролю за обігом криптовалют.

За думкою деяких учасників, слід враховувати, що криптовалюти та обладнання для їх виготовлення гіпотетично можуть  використовуватися зловмисниками для здійснення протиправної діяльності. Наприклад, легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом чи оплати за незаконні товари, в тому числі фінансування терористичної діяльності на сході Україні. Деякі такі справи зараз розслідуються.

Тож виникає необхідність опрацювання механізму їх вилучення та реалізації з залученням Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

“У нас є успішний досвід співпраці з АРМА по продажу арештованих активів. Й ми готові його продовжувати, розпочавши продаж криптовалют від будь-яких замовників. Звісно, після законодавчого врегулювання цього питання”, - наголосив генеральний ДП “СЕТАМ” OpenMarket Віктор Вишньов.