Міністерство юстиції безоплатно передало ЗСУ конфіскованого майна на 3,2 млн грн у 2020 році - Фото

Міністерство юстиції України спільно з Державним підприємством «СЕТАМ» та Державною виконавчою службою здійснює програму з безоплатної передачі нереалізованого конфіскованого майна для Збройних сил України, лікарень, шкіл, дитячих будинків, дитячих будинків сімейного типу та інших закладів.

За 2020 рік військові отримали майна на 3 224 602 грн. Було передано:
— 21 транспортний засіб;
— 621 одиницю одягу;
— 1 251 одиницю іншого майна (запчастини, дрова, побутова хімія тощо);
— 1 літак.

Найбільше було передано безоплатно майна військовим органами Мін’юсту з Київської (693 848 грн), Львівської (649 581 грн) і Закарпатської областей (459 093 грн).

«Завжди приємно підтримати військових. Передане майно було стягнуто в дохід держави, виставлено на аукціоні OpenMarket, але не реалізовано. Переважно це майно вилучене за порушення митних правил», — наголосив заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко.

«Для того, щоб подати заявку на отримання нереалізованого конфіскованого майна потрібно зробити всього 3 кроки. Зайти у відповідний розділ з переліком майна на сайті om.gov.ua, обрати майно та подати звернення до вказаного в оголошенні відділу виконавчої служби. Запрошуємо армію та громадськість до співпраці, популяризуючи таку можливість», — зазначив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Олександр Мамро.

Аукціон OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) — це простий та ефективний засіб реалізації та придбання майна через мережу інтернет з використанням технології Blockchain. Онлайн-аукціон працює на всій території України з 2014 року. Загальна сума продажу з початку роботи 14 млрд грн.