Мін’юст з держбанками передали на потреби ЗСУ та правоохоронців 240 авто та понад 200 тис. одиниць іншого майна з початку воєнного стану - Фото

Міністерство юстиції спільно з ДП «СЕТАМ», Державною виконавчою службою, державними фінустановами ПриватБанк та Ощадбанк передали з початку воєнного стану 240 транспортних засобів та понад 200 тисяч одиниць іншого майна на потреби Збройних Сил України та правоохоронних органів.

Серед переданого майна квадрокоптери, ноутбуки, телефони, планшети, тепловізори, оптичні приціли, бронежилети, захисні шоломи, ліхтарі та інше.

Майно передано згідно з розпорядженням Кабміну №186-р про передачу майна на потребу Збройних Сил, процедури безоплатної передачі нереалізованого конфіскованого майна та за домовленостями ДП «СЕТАМ» з державними банками.

«Дякую всім, хто допомагав активно розповсюджувати інформацію стосовно можливості такої допомоги від держави. Завдяки цьому було передано багато майна, яке вже зараз допомагає Збройним Силам України боронити країну від ₚосійської агресії і рятує життя нашим захисникам. Особливо хотілося би відмітити наших партнерів ПриватБанк та Ощадбанк, які погодилися передати авто, що були в нас на зберіганні для військових, — наголосив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Олександр Мамро. Також ми вдячні, волонтерам-механікам, які відгукнулись на прохання про допомогу з ремонтом зламаних транспортних засобів з подальшою їх передачею нашим ЗСУ»

Нагадуємо, що з метою цивільного захисту населення в умовах воєнного стану за ініціативи ДП «СЕТАМ» та Міністерство юстиції України, сприянню народних депутатів Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження згідно з яким конфісковане майно, майно, яке визнане безхазяйним, майно, за яким не звернувся власник до кінця строку зберігання вирішено передати для здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони до сфери управління Міністерства оборони, інших центральних органів виконавчої влади та державних органів, які здійснюють керівництво військовими формуваннями, утвореними відповідно до закону, та правоохоронними органами.