MTБ Банк розпочав співпрацю з ДП «СЕТАМ» - Фото

ПАТ «МТБ Банк» розпочав співпрацю з ДП «СЕТАМ» – державною системою електронних аукціонів з продажу арештованого і банківського майна.

Першими лотами в системі стали 9 земельних ділянок різного цільового призначення в Одеській області та житловий будинок у Київській області. Загальна стартова сума лотів складає 60 821 500 грн. Аукціони стартують 21 грудня 2022 року. Перелік всіх лотів за посиланням.

Також банк зможе виставляти на електронні торги всі види заставного та арештованого майна, а також права вимоги боргу. Продаж здійснюватиметься на класичних аукціонах без зниження ціни (англійський) та аукціонах з покроковим зниженням ціни (голландський). Покупцями майна на онлайн-аукціонах можуть стати усі бажаючі, що зареєструються в системі продажів OpenMarket.

«Наша співпраця з ДП «СЕТАМ» дає впевненість в тому, що об’єкти забезпечення будуть реалізовані за об’єктивною, ринковою ціною. Саме сьогодні, у період воєнного стану, дуже важливо співпрацювати з командами, які формують справедливий ринок, - підкреслив Голова правління МТБ Банку Юрій Кралов. - Чесність і прозорість процедур з продажу заставного майна, яку забезпечує команда «СЕТАМ», обертається вигодою для всіх учасників аукціонів. І це створює поштовх подальшого розвитку як бізнесу, так і фінансової системи в цілому».

«Дякую МТБ Банку за довіру до системи аукціонів OpenMarket-СЕТАМ, впевнений, що це буде продуктивне партнерство», – зазначив заступник генерального директора з розвитку підприємства ДП «СЕТАМ» Давид Салахутдінов.

Аукціон OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) — це простий та ефективний засіб реалізації та придбання майна через мережу інтернет. Онлайн-аукціон працює на всій території України з 2014 року. Загальна сума продажу з початку роботи 19,4 млрд грн.

ПАТ «МТБ Банк» працює на фінансовому ринку України майже 30 років. Банк є Уповноваженим банком ПФУ, має статус Гаранта Митної служби України з надання фінансових гарантій щодо забезпечення оплати митних платежів. Відділення банку надають повний спектр банківських послуг у 14 регіонах України.