На СЕТАМ виставлено об’єкт незавершеного будівництва громадського центру Sky Towers, що перебуває у заставі Укрексімбанку - Фото

Приватним виконавцем виставлено на продаж найамбітніший девелоперський проєкт столиці - об’єкт незавершеного будівництва громадського центру Sky Towers. Продаж лота відбудеться 27 вересня 2024 року в системі електронних аукціонів OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) за початковою ціною1,102 млрд грн. Стягувачем за виконавчим провадженням виступає державний Укрексімбанк.

Умови аукціону:
Стартова ціна з урахуванням ПДВ: 1 102 800 000.00 грн.
Ставка ПДВ: 20%.
Гарантійний внесок: 55 140 000.00 грн.
Крок аукціону: 11 028 000.00 грн.

Основні характеристики об'єкта:

Об'єкт незавершеного будівництва громадський центр розташований на земельній ділянці загальною площею - 0,74 га за адресою: вул. Шолуденка, перетин пр-т Перемоги (Берестейський) та вул. Борщагівської у Шевченківському р-н, м. Києва.

Земельна ділянка належить боржнику на праві власності відповідно до договору купівлі-продажу.

Незавершене будівництво належить боржнику на праві власності відповідно до державного акту на право власності на земельну ділянку та дозволу на виконання будівельних робіт.

Запроєктована будівля бізнес-центру Sky Towers являє собою композицію з двох прямокутних веж (вежа А – 47 поверхів, вежа Б – 34 поверхи), поєднаних стилобатом, та окремої двоповерхової споруди банку зі східної сторони комплексу.

Загальна площа будівництва - 51 355.9 кв.м, в стадії будівництва - готовністю 51%.

«Банк продовжує проводити ретельний моніторинг якості кредитного портфеля та адекватно оцінювати ризики. Крім того, ми посилили заплановані заходи з врегулювання NPL та розраховуємо повернути значні обсяги проблемної заборгованості. Sky Towers – для амбітного інвестора, готового поставити крапку в епопеї одного з найвідоміших довгобудів міста. Відновлення його будівництва – надзвичайно серйозний виклик, але цілком реалістичний проєкт, реалізація якого значною мірою вплине на розвиток бізнес-інфраструктури Києва», — зазначив Член правління Укрексімбанку Павел Гашковець.

«Досвід OpenMarket-СЕТАМ дозволяє проводити аукціони з продажу майна як з балансу банків, так і арештованого в рамках виконавчих проваджень. Аукціон буде проходити за класичною англійською моделлю на підвищення стартової ціни», — наголосив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Олександр Мамро.

Аукціон OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) — це простий та ефективний засіб реалізації та придбання майна через мережу інтернет. Онлайн-аукціон працює на всій території України з 2014 року, а загальна сума продажу з початку роботи становить 22,5 млрд грн.

Посилання на аукціон:
setam.net.ua/auction/555135

Довідка:

Sky Towers – задумано як багатофункціональний комплекс. Проєктом передбачено дві вежі висотою від 34 до 47 поверхів і двоповерхову будівлю банку. Загальна площа комплексу становитиме приблизно 225 тис. кв. Також передбачено восьмиповерховий підземний паркінг площею приблизно 51,6 тис. кв. м з 841 паркувальним місцем. Під торгову площу відводилося близько 1594 квадратних метрів.

Планувалося, що після завершення будівництва 47-поверхова офісна вежа стане найвищою будівлею в Україні. За задумами авторів, проєктна висота верхньої вежі БЦ складала 214 м.

Проєкт будівлі був розроблений у 2005 році бюро DLN з Гонконгу та адаптований для України Віталієм Васягіним та його бюро Vivas. Завершити будівництво планувалося у 2012 році.

Зведення багатофункціонального комплексу Sky Towers було зупинено через погіршення фінансового стану інвестора.