Незалежна асоціація банків України розвиватиме співпрацю з OpenMarket - Фото

Спільно з Незалежною асоціацією банків України, за участі Державної виконавчої служби , провели круглий стіл щодо удосконалення реалізації арештованого майна з банківським сектором. У заході взяли участь 14 банків.

Усі пропозиції банкірів буде опрацьовано та враховано у подальшій роботі найбільшого та найбезпечнішого державного онлайн-аукціону.

Гендиректор ДП "СЕТАМ" OpenMarket Віктор Вишньов розповів про нововведення у роботі підприємства: впровадження еквайрингу, початок роботи аукціонів з використанням технології Blockchain і успіхи з добровільної реалізації майна з балансу комерційних банків.

З 2016 року, в рамках добровільної реалізації OpenMarket продав майна банківських установ на майже півмільярда гривень.

Одним із найбільш активних банків став державний банк Укргазбанк, який продав активів на понад 280 мільйонів гривень. Також серед найбільш активних є «Ощадбанк»,.

В середньому підвищення ціни становило 9,74%.

Загальне перевищення цін продажу над стартовими — понад 40 млн. грн.

Вже сьогодні, до проекту приєднались усі державні та декілька комерційних банків: «Приватбанк», «Ощадбанк», «Укргазбанк», «Укрексімбанк». «ВТБ», «Альфа банк», «ПУМБ», «Полтава банк», «Рада банк», «Укрсоцбанк, «Індустріалбанк», «Банк Кліринговий дім», «Унікредитбанк Чеської та Словацької республік», «Кредит Дніпро», «Банк БМ», «Піреус Банк».

Незалежна асоціація банків Українинайбільше в Україні банківське об'єднання. Станом на 01.07.2017 року сукупні активи банків-членів НАБУ складають більше 95 % усіх активів банківської системи України. Створено з метою сприяння стабільному функціонуванню та розвитку банківського ринку країни та всебічного захисту інтересів української банківської спільноти.