Олександр Мамро: Аукціони з продажу арештованої птахофабрики не відбулися у зв'язку із несплатою переможцями коштів за виграні ними лоти  - Фото

Днями був останній день для сплати переможцями по заявленим ставкам за «Птахофабрику Київська». Компанії ТОВ «КАРПАТСЬКА НАФТОВА КОМПАНІЯ» та ТОВ «АЛЬДАРІС-ГРУП» не розрахувалися за придбані лоти. 

Відповідно до Закону України «Про іпотеку» та у зв’язку з сформованою судовою практикою у разі якщо учасники з першою та другою за розмірами ціновими пропозиціями не вчинили всі дії, які необхідно вчинити переможцю, такі електронні торги переводяться у статус «торги не відбулися». 

При цьому учасники, яких було визначено переможцями  і не розрахувалися втратили свої гарантійні внески у загальному розмірі — 13 098 318 грн. 

«Як я і прогнозував переможці, так і не розрахувалися за своїми захмарними ціновими пропозиціями. У підсумку вони поплатилися за це гарантійними внесками. Щодо подальшої долі лотів вона буде визначатись відповідно до вимог чинного законодавства. Дякую медіа і громадськості за увагу до ситуації. Історія ще не завершена, будемо інформувати вас про подальші дії сторін», — наголосив генеральний директор  ДП «СЕТАМ» Олександр Мамро. 

Посилання на хід торгів по птахофабриці: https://bit.ly/3nTjzKt 

Посилання на хід торгів майновому комплексу в с. Пухівка Київській області: https://bit.ly/3nVGUeG 

Аукціон OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) — це простий та ефективний засіб реалізації та придбання майна через мережу інтернет з використанням технології Blockchain. Онлайн-аукціон працює на всій території України з 2014 року. Загальна сума продажу з початку роботи 13 млрд грн.