Ощадбанк продає права вимоги за кредитом на майновий комплекс торфопідприємства у Рівненській області  - Фото

АТ «Ощадбанк» виставив через систему електронних торгів OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) право грошової вимоги за кредитним договором з ТОВ «ТЛУ» та за договорами забезпечення (іпотечними, застави, поруки) за цим кредитом. Основним предметом забезпечення за угодою є майновий комплекс торфопідприємства у Рівненській області. Також, як забезпечення за цією позикою, оформлено будівлі та споруди, устаткування для комплексу та автомобілі.

Ціна продажу лоту становить залишок заборгованості за Кредитним договором (повна сума заборгованості з погашення основного боргу, процентів за кредитом та комісій за Кредитним договором на дату проведення торгів (можливість зниження початкової ціни не передбачається).

Заборгованість станом на 20.12.2022* складає 375 754 156,10 грн (підлягає уточненню (збільшенню) на суму процентів за Кредитним договором, що будуть донараховані за період від дати проведення торгів до дати повного розрахунку за актив (право вимоги)).

«На OpenMarket з’являється все більше лотів для інвесторів, які мають досвід роботи з проблемними кредитами (NPL). Вони можуть знайти для себе рухоме та нерухоме майно, взяти участь в англійських чи голландських аукціонах та придбати NPL у таких надійних продавців, як Ощадбанк. Лот, про який зараз йде мова, може зацікавити багатьох покупців, які займаються переробкою торфу» — наголосив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Олександр Мамро.

Дата проведення аукціону: 20 грудня 2022 року.

Гарантійний внесок для участі: 18 787 707 грн.

Ознайомитись з лотом та умовами торгів можна за посиланням: setam.net.ua/auction/517994

Аукціон OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) — це простий та ефективний засіб реалізації та придбання майна через мережу інтернет. Онлайн-аукціон працює на всій території України з 2014 року. Загальна сума продажу з початку роботи 19,4 млрд грн