Ощадбанк виставив на голландський аукціон СЕТАМ права вимоги до позичальників – фізосіб на понад півмільярда гривень - Фото

АТ «Ощадбанк» виставив на голландський аукціон через систему електронних торгів OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) лоти з правами вимоги до позичальників - фізосіб.

Продаж (відступлення) прав вимоги до Боржників на загальну суму заборгованості 461 320 484,04 грн за кредитними договорами фізосіб, які (права вимоги) складаються з заборгованості за основним боргом, процентами та комісіями, а також прав за відповідними договорами забезпечення, які об’єднані в один лот.

Стартова ціна продажу лота, грн (без ПДВ) - 461 320 484,04 грн, що є заборгованістю за кредитними договорами фізосіб, яка складається з заборгованості за основним боргом, процентами та комісіями, що входять до складу Пулу, станом на 01.03.2024 року. Гранична вартість складає 15 223 575,97 грн.

Публічний паспорт активу та Знеособлений Реєстр Пулу кредитів за посиланням:
https://bit.ly/3Y40ckN

Дата проведення редукціону: 11 листопада 2024 року (лот №561928).

Продаж (відступлення) прав вимоги до Боржників на загальну суму заборгованості 41 503 361,44 грн за кредитними договорами фізосіб без забезпечення (бланкові кредити), які (права вимоги) складаються з заборгованості за основним боргом, процентами та комісіями, які об’єднані в один лот.

Стартова ціна продажу лота, грн (без ПДВ) - 41 503 361,44 грн, що є заборгованістю за кредитними договорами фізосіб, яка складається з заборгованості за основним боргом, процентами та комісіями, що входять до складу Пулу, станом на 01.06.2024 року. Гранична вартість складає 1 079 087,40 грн.

Публічний паспорт активу та Знеособлений Реєстр Пулу кредитів за посиланням:
https://bit.ly/48acf4D

Дата проведення редукціону: 21 жовтня 2024 року (лот №560426).

Враховуючи, що і
нформація відносно Пулів містить конфіденційну інформацію (банківську та/або комерційну таємницю), ознайомлення потенційних учасників редукціонів з її змістом можливе лише за умови укладення з Замовником договору про конфіденційність.

Продаж відбувається без передачі переможцям торгів оригіналів кредитних справ за Пулами кредитів, передача оригіналів кредитних договорів за кожним окремим кредитом буде здійснюватися за запитом переможців торгів у строки та на умовах, які будуть визначені в договорах про відступлення (купівлі-продажу) між Банком та переможцями торгів.

Додатково: «голландський аукціон» або «редукціон» — це аукціонні торги, що проводяться за принципом пониження ціни. Під час такого аукціону ціна автоматично (покроково) знижується до граничної вартості, допоки хтось з учасників торгів не зупинить зниження своєю ставкою. Після цього учасники аукціону можуть робити ставки на підвищення ціни. Переможцем торгів стане той учасник, який запропонує найбільшу ціну.

Аукціон OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) — це простий та ефективний засіб реалізації та придбання майна через мережу інтернет. Онлайн-аукціон працює на всій території України з 2014 року. Загальна сума продажу з початку роботи 23,3 млрд грн.