Ощадбанк виставив на продаж через СЕТАМ право вимоги до боржника на 1,8 млрд грн - Фото

Державний Ощадбанк виставив на продаж через систему електронних торгів OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) право вимоги (дебіторської заборгованості) до ТОВ «ЕСУ». Стартова ціна лота складає 1 814 691 011 грн.

Продаж (відступлення) права вимоги (дебіторської заборгованості) до Боржника в розмірі 1 814 691 011,98 грн, яка виникла у зв’язку з непогашенням облігацій, придбаних АТ «Ощадбанк» за договором купівлі-продажу цінних паперів на підставі якого АТ «Ощадбанк» придбав 2 000 000 шт. облігацій Боржника.

Стартова ціна лота, грн (без ПДВ) - 1 814 691 011,98 грн (право вимоги дебіторської заборгованості до Боржника, яка підтверджується виконавчими документами (наказами), виданими судами.

«Проблемні активи (NPL) мають своїх покупців на ринку, з досвідом та вмінням оцінити всі можливі ризики. Тому такі пропозиції від банків-партнерів створюють нову цільову аудиторію на нашому аукціоні, завдяки чому можливість продати лот значно зростає. Крім цього, наші продавці можуть обрати модель аукціону (англійська чи голландська), умови торгів та час проведення. Наша система гнучка і ми не боїмося нових викликів», — наголосив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Олександр Мамро.

Дата проведення аукціону: 18 листопада 2022 року.

Посилання на лот: setam.net.ua/auction/516754

Аукціон OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) — це простий та ефективний засіб реалізації та придбання майна через мережу інтернет. Онлайн-аукціон працює на всій території України з 2014 року. Загальна сума продажу з початку роботи 19,2 млрд грн.