Ощадбанк здійснив рекордний продаж стягнутого майна на СЕТАМ - Фото

Ощадбанк реалізував на електронному аукціоні OpenMarket (ДП «СЕТАМ») дві земельні ділянки в Обухівському районі Київської області загальною вартістю 308,5 млн грн. Земельні ділянки мають площу 43 га та призначені для індивідуального садівництва. Це найбільший добровільний продаж стягнутого майна Ощадбанку на електронному майданчику «СЕТАМ».

«Зменшення обсягу проблемних активів є однією зі стратегічних цілей Ощадбанку. Електронні торги з продажу майна проблемних боржників на СЕТАМ поряд з іншими шляхами врегулювання проблемної заборгованості ми активно використовуємо в роботі з проблемним портфелем вже протягом 5 років. Останній продаж став рекордним за сумою отриманих коштів, і це важливе свідчення того, що наша робота зі зменшення проблемних активів продовжується на повну потужність», – відзначив Арсен Мілютін, директор департаменту реструктуризації заборгованості та стягнення Ощадбанку.

«Як ми й очікували, аукціон зацікавив багатьох покупців і був конкурентним. У торгах взяли участь 3 учасники, два з яких зробили ставки. У підсумку стартова ціна збільшилась більш ніж на 6 млн грн, які отримає Ощадбанк додатково. Загалом з початку нашої співпраці банк провів 88 успішних аукціонів через OpenMarket на 741 млн грн»,— наголосив Олександр Мамро, гендиректор ДП «СЕТАМ».

Посилання на аукціон: https://cutt.ly/ek0labX

Протягом 2020 року Ощадбанк досяг значних успіхів у зменшенні частки проблемної заборгованості. Так, обсяг непрацюючих кредитів (NPL 90+) зменшився на 37,9 млрд грн, або на 27%. Тривають судові справи з повернення Ощадбанку проблемної заборгованості. За 2020 рік суди винесли вердикти на користь Ощаду на суму 3,88 млрд грн; протягом року було фактично повернуто 2,75 млрд грн.

Аукціон OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) — простий та ефективний засіб реалізації та придбання майна через мережу Інтернет із використанням технології Blockchain. Онлайн-аукціон працює на всій території України з 2014 року. Загальна сума продажів з початку роботи становить 14,64 млрд грн.