Павло Петренко та Віктор Вишньов передали 2 мікроавтобуси на потреби військових - Фото

Сьогодні Міністр юстиції Павло Петренко передав Головному управлінню розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ 2 мікроавтобуси Mercedes.

«Ці автомобілі було стягнуто в дохід держави й виставлені на аукціон системи електронних торгів арештованим майном «OpenMarket». Однак вони не знайшли свого власника. Раніше такі товари просто списувалися і зникали в невідомому напрямку. Ми змінили підхід. Тож зараз речі, які не знайшли покупця, передаються нашим військовим, в дитячі будинки, закладам освіти та медицини. Конфісковане майно має працювати на благо українських громадян», - наголосив очільник Мін’юсту.

Він зауважив, що з 2016 року в рамках спільного проекту ДП «СЕТАМ» та Міністерства юстиції України з безоплатної передачі нереалізованого конфіскованого майна на потребу Збройних сил України та безпосередньо у зону проведення АТО було передано 125 автомобілів, 243 одиниці спорядження та одягу, 20 416 одиниць будматеріалів, запчастин, побутових товарів та іншого майна. «Всього наші військові з 2016 року отримали від Мін'юсту 20 778 одиниць різноманітного майна на суму 23,8 млн грн», - додав Міністр юстиції. Він наголосив, що традиція передачі конфіскованого в дохід держави, але нереалізованого майна на потребу військових, дитбудинків та інших соціальних установ буде продовжена і в майбутньому.

У цей день було передано ще 2 автомобілі. Народний депутат, радник Міністра юстиції Андрій Помазанов передав ключі від автомобіля Mercedes Sprinter будинку сімейного типу сім’ї Мельник, де виховуються 6 дітей, позбавлених батьківського піклування, а заступник Міністра юстиції Денис Чернишов – автомобіль Chrysler Town&Country Академії Державної Пенітенціарної Служби.

«Ми співпрацюємо з волонтерами та військовими практично від дня нашого заснування. Запрошуємо армію та громадськість до співпраці. На наших складах ви можете знайти автомобілі та канцтовари, одяг та будматеріали. Ми готові безоплатно передати це нашим захисникам», - підкреслив Генеральний директор ДП “СЕТАМ” Віктор Вишньов.