Пресконференція на тему «Скорочення NPL та продаж першого пулу непрофільних активів Укрексімбанку на понад мільярд гривень» - Фото

У середу, 2 червня об 11.00 у прес-центрі інформаційного агентства «Інтерфакс-Україна» (вул. Рейтарська, 8/5а) розпочнеться пресконференція на тему «Скорочення NPL та продаж першого пулу непрофільних активів Укрексімбанку на понад мільярд гривень».

Учасники:

Олег Лазовський, директор департаменту реструктуризації та стягнення АТ «Укрексімбанк»;

Євгенія Божко, керуюча партнерка Національної електронної біржі;

Олександр Мамро, генеральний директор ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції.

Уперше в історії державного Укрексімбанку виставляється на продаж інвестиційна нерухомість, яка перебуває на балансі державного банку. Пул об’єктів загальною оціночною вартістю у понад мільярд гривень включає в себе офісні центри на Подолі, будинки на Печерську, земельну ділянку площею 14 га в с. Чайки та низку складських та комерційних приміщень в регіонах. Протягом багатьох років банк отримував звернення від потенційних покупців і зараз виставляє їх на продаж за ринковою ціною.

Для забезпечення максимально відкритого процесу вибору переможця та нового власника цих активів торги відбуватимуться через електронний аукціон OpenMarket (Державне підприємство «СЕТАМ» Міністерства юстиції України), який зарекомендував себе як ефективний інструмент з продажу балансового майна банків. Пошук покупців та комплексне інформаційно-консультаційне супроводження учасників електронних торгів здійснюватиме ТОВ «Національна електронна біржа». Під час пресконференції буде розглянуто проблематику управління непрофільними активами та подальші плани заходів з погашення проблемної заборгованості державного банку.

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць у прес-центрі обмежена.

Попередня акредитація журналістів за тел: (097) 889-51-33
Додаткова інформація через електронну пошту: MFomenko@hq.eximb.com
Трансляція пресконференції буде доступна на каналі Youtube агентства «Інтерфакс-Україна», Фейсбук-сторінках Укрексімбанку та OpenMarket-СЕТАМ.