Щодо реалізації арештованої зброї та ювелірних виробів і інших виробів з дорогоцінного металу та каміння на OpenMarket - Фото

У зв’язку зі зверненнями приватних та державних виконавців щодо можливості реалізації на аукціонах OpenMarket ДП «СЕТАМ» арештованої зброї, ювелірних виробів та інших виробів з дорогоцінного металу та каміння повідомляємо наступне.

8 лютого 2022 року Міністерством юстиції України було прийнято
Порядок реалізації ювелірних та інших побутових виробів із золота, срібла, платини і металів платинової групи, дорогоцінного каміння і перлів, лому і окремих частин таких виробів під час примусового виконання судових рішень і рішень інших органів.

Відповідно до Порядку для державних та приватних виконавців прописано процедуру підготовки до реалізації та процедуру самої реалізації арештованих цінностей на електронних аукціонах або на аукціонах за фіксованою ціною через ДП «СЕТАМ».

Якщо реалізації підлягає ювелірний та інший побутовий виріб із золота, срібла, платини і металів платинової групи, дорогоцінного каміння і перлів, лому і окремих частин такого виробу, в інформації про майно додатково зазначаються:
— найменування або товарний знак підприємства-виробника (за наявності);
— найменування виробу;
— найменування сплаву металу (за наявності);
— проба сплаву металу;
— маса виробу;
— номер (розмір) каблучки, ланцюга, браслета;
— найменування вставок та їх маса (за наявності);
— позначки «виріб був у вжитку» або «б/в» для ювелірних виробів, які були у вжитку.

Ознайомитись з оновленим Порядком можна за посиланням:
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0215-22#Text

Щодо реалізації в рамках виконавчого провадження арештованої зброї питання поки ще не вирішено і знаходиться в процесі обговорення.