СЕТАМ першими в світі розпочали впроваджувати в електронних торгах технологію Blockchain - Фото

Сьогодні, 8 червня, Державне підприємство Міністерства юстиції України “СЕТАМ” (система електронних торгів арештованим майном), Державне агентство з питань електронного урядування України та компанія BitFury Group підписали меморандум про співпрацю у впровадженні інноваційної децентралізованої технології Blockchain.

Після підписання меморандуму ДП “СЕТАМ” першим в Україні почне використовувати у своїй роботі — систему захисту й зберігання баз даних, яка є найпрогресивнішою у світі.

Всією історією своєї діяльності ми постійно намагаємося довести, що державне підприємство може бути попереду використовуючі сучасні технології і ставати дійсно конкурентом приватному сектору. В цьому році перейшовши на технологію блокчейн ми зможемо гарантувати, з технологічної точки зору, абсолютну чесність даних, які приймаються системою. Першим кроком буде переведення на Blockchain частини СЕТАМу яка відповідає саме за прийняття ставок від наших гравців. Буде окремий модуль де можна буде побачити як система і в якій кількості прийняла ставки. Це буде гарантувати повністю відкритість наших даних”, - зазначив генеральний директор ДП “СЕТАМ” Віктор Вишньов.







Ми намагаємося постійно наздогнати технологію і сьогодні той приклад, коли ми стаємо лідерами у її впровадженні. Сьогодні ми даємо старт ініціативі, які є дійсно проривною, інноваційною і масштабною — це забезпечення максимальної прозорості електронних торгів. Дуже важливим тут є, що ми залучили світовий досвід компанії, яка має найбільший досвід у впровадженні технології блокчейн”, повідомив - перший заступник Голови Державного агентства з питань електронного урядування України Олексій Вискуб.

Для нас велика честь, що нам довірили такий великий проект і символічно, що Україна у списку передових країн, які будуть використовувати технологію блокчейн не тільки для аукціонів, а і багато ще для чого. Для нас в роботі головне надання якісного сервісу для користувачів якими є громадяни України” - наголосив комерційний директор BitFury Group Георгій Гівішвілі.

Blockchain є сучасною технологією розподільних даних, ідея якої полягає у функціонуванні без централізованого керівництва. Використання блокчейну забезпечує можливість функціонування систем без посередників, що дозволяє підвищити швидкість транзакцій, суттєво зменшити витрати та запобігти корупції. Захист та збереження даних здійснюється за допомогою потужних криптографічних алгоритмів.

 

Довідка

СЕТАМ (cистема електронних торгів арештованим майном) - це чесний, простий та ефективний засіб реалізації арештованого майна через мережу Інтернет. Система працює на всій території України з 2014 р. З початку адміністрування системи підприємством ДП «СЕТАМ» реалізовано більше 14 тис. лотів загальною вартістю 2,6 млрд. Ціни реалізації у порівнянні зі стартовими зросли більш ніж на 12%. Кількість лотів, реалізованих із приростом ціни – 57 %.