СЕТАМ за 6 років виграв 94% справ щодо оскарження боржниками результатів онлайн-аукціонів з продажу арештованого майна  - Фото

Вчора заступник генерального директора з юридичних питань Державного підприємства «СЕТАМ» Ярослав Деяк взяв участь в V Конференції з виконавчого провадження.

Під час виступу Ярослав Деяк розповів, що з початку роботи держпідприємство Міністерства юстиції виграло 1 405 судових справ та програло всього 91 щодо оскарження боржниками результатів електронних аукціонів з реалізації арештованого майна.

«Основними підставами для визнання торгів недійсними в програних справах найчастіше були: визнання неправомірними діями виконавців, а саме підготовка майна (оцінка,визначення належності майна боржнику, мораторійне майно), скасування судового рішення чи визнання таким, що не підлягає виконанню виконавчого документа, було не зазначено недоліків майна виставлено на продаж (зміна номерів кузова ТЗ, перебування ТЗ в розшуку Інтерполу, невірний кадастровий номер земельної ділянки), — зазначив заступник гендиректора ДП «СЕТАМ». — Вважаю такий результат більш ніж достойним. Ми завжди стоїмо на принципах законності та неупередженості до всіх сторін виконавчого провадження».

 

Аукціон OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) — це простий та ефективний засіб реалізації та придбання майна через мережу інтернет. Онлайн-аукціон працює на всій території України з 2014 року. Загальна сума продажу з початку роботи 17 млрд грн.