СЕТАМ зупиняє електронні аукціони з реалізації арештованого майна переданого на реалізацію за виконавчими написами нотаріусів - Фото

У зв’язку із прийняттям ВР України ЗУ № 2455-ІХ «Про внесення змін до деяких ЗУ щодо діяльності приватних виконавців та примусового виконання судових рішень, рішень інших органів (посадових осіб) у період дії воєнного стану», який набрав чинності 25.08.2022 року, Мін’юстом було внесено зміни до наказу від 10 червня 2022 року №2343/5 «Деякі питання примусової реалізації арештованого майна у виконавчому провадженні в період воєнного стану», що набрали чинності 14.09.2022 року.

Зміни полягають в наступному:

У період дії воєнного стану ДП «СЕТАМ» зупиняються е-аукціони з реалізації арештованого майна, переданого на реалізацію у виконавчих провадженнях з примусового виконання виконавчих написів нотаріусів.

Водночас оформлення результатів електронних аукціонів, розрахунок за придбане майно та складання актів про проведені торги, здійснюються в порядку, визначеному законодавством.

Тому, ДП «СЕТАМ» з 10.10.2022 року:

1. Припиняє формування в системі нових лотів, які передаються на реалізацію в межах ВП де виконавчими документами є виконавчі написи нотаріусів.

2. Зупиняє електронні аукціони з реалізації арештованого майна, яке було передано у межах ВП відкритих на підставі виконавчих написів нотаріусів з 25.08.2022 року, реалізація яких не завершена.

3. Продовжує оформлення результатів електронних аукціонів з реалізації арештованого майна, де виконавчим документом є виконавчий напис нотаріуса, та що проводились до набрання чинності норм ЗУ «Про внесення змін до деяких ЗУ щодо діяльності приватних виконавців та примусового виконання судових рішень, рішень інших органів (посадових осіб) у період дії воєнного стану», а саме до 24.08.2022 року (включно).

Текст Наказу МЮ про внесення змін за посиланням: https://ips.ligazakon.net/document/view/re38394?an=1&ed=2022_09_14