Укрексімбанк доповнив перелік власних балансових об’єктів на продаж через «СЕТАМ»  - Фото

Державний Укрексімбанк виставив на продаж через систему електронних торгів OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) непрофільні активи з рухомим та нерухомим майном в Київській, Хмельницькій, Дніпропетровській, Львівській, Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській, Чернівецькій та Житомирській областях. Загалом на торги надійшли 57 лотів на загальну стартову суму майже 580 мільйонів гривень. Перелік об’єктів Укрексімбанку для продажу на електронних аукціонах OpenMarket знаходиться за посиланням: https://bit.ly/3xljogj

Банком реалізуються нежитлові будівлі в центрі Києва, комерційні приміщення, комплекс будівель та споруд тепличного комплексу, квартири, домоволодіння, побутовий корпус прядильного виробництва, обладнання котельні та інше майно. Частина лотів виставляється на повторний продаж за зниженими цінами. Крім того, банк вперше запропонував низку таких об’єктів, як житлові квартири та паркомісця у новобудові елітного класу у зеленій зоні Львова. Найдорожчий лот – офісні та комерційні приміщення у старовинній будівлі поруч з Майданом Незалежності в Києві. Стартова ціна — 134 653 446 грн.

«Активи перебувають на балансі банку та після продажу у більшості випадків можуть відразу використовуватись новими власниками за призначенням. За необхідності банк може розглянути можливість надання переможцям торгів кредитних коштів для придбання майна на ринкових умовах», – повідомив член Правління Укрексімбанку Дмитро Каплюк.

«В цьому році ми вже реалізували активи Укрексімбанку на понад 435 мільйонів гривень. Конструктивна позиція банку щодо ціноутворення відповідно до ситуації на ринку та гнучка взаємодія з потенційними покупцями значно підвищують можливості успішної реалізації нових лотів на цих відкритих торгах», – наголосив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Олександр Мамро.

«Ми раді, що у першому пулі продажів покупці змогли переконатися в прозорості процедур, простоті доступу до інформації за об’єктами, відсутності бюрократичних процедур щодо ознайомлення з необхідними техніко-юридичними документами. Це сформувало суттєвий попит на активи та чесну конкуренцію під час торгової сесій, що сприяло зростанню ціни за результатами аукціону на понад 32% від початкової вартості. НЕБ провів переговори з цілим пулом інвесторів, які сьогодні чекають на нові комерційно цікаві об'єкти на продаж від Укрексімбанку, і ми готові надати кваліфікований консультаційний супровід кожної угоди», – зазначила керуюча директорка Національної електронної біржі Євгенія Божко.

Аукціон OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) — це простий та ефективний засіб реалізації та придбання майна через мережу інтернет. Онлайн-аукціон працює на всій території України з 2014 року. Загальна сума продажу з початку роботи 17,2 млрд грн.