Укрексімбанк продав через OpenMarket три інвестиційні лоти за понад 435 мільйонів гривень  - Фото

Державний Укрексімбанк успішно реалізував частину непрофільних активів, які були виставлені на продаж за скорегованими до поточної ринкової ситуації цінами. Чергові три об’єкти 30 липня продано на відкритих торгах в електронній системі OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України). Національна електронна біржа супроводжувала продаж об’єктів.

Ціна найдорожчого лоту – готельно-офісного комплексу по вул. Петра Сагайдачного в Києві – зі стартової в 240 мільйонів під час торгів збільшилась до 337 мільйонів гривень. Ця історична будівля ХІХ сторіччя є окрасою столичного Подолу і цілком підходить під облаштування представницького офісу.

За понад 76 мільйонів гривень було продано земельну ділянку у с. Чайки на Петропавлівський Борщагівці під Києвом. Цільовим призначенням ділянки загальною площею 14 гектарів є багатоповерхова забудова, що дає підстави незабаром очікувати зведення в передмісті нового житлового комплексу.

Ще один лот промислової нерухомості з фінальною ціною 21,5 мільйони банком реалізовано в м. Чернігові. Цей комплекс приміщень з технічним оснащенням та комунікаціями може бути використаний для налагодження виробництва широкого профілю.

«Продані об’єкти перспективні для інвестицій та подальшого використання, і ми задоволені, що нові інвестори здобули їх за справедливою ринковою ціною, щоб дати їм нове життя. В свою чергу банк продовжить очищення балансу і продаж непрофільних для себе активів, щоб сконцентруватися на своїй прямій діяльності – фінансуванні економіки держави і нарощуванні кредитування», – зазначив Голова Правління Укрексімбанку Євген Мецгер.

«Ми вкотре довели, що вміємо продавати великі об’єкти і успішно це робимо понад 5 років у співпраці з українськими банками. Вітаємо Укрексімбанк з таким результатом на наших електронних торгах. Це тільки початок нашої плідної та довгострокової співпраці», – наголосив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Олександр Мамро.

«Хочу наголосити, що незважаючи на обмеження в часі, нам вдалося провести великий обсяг роботи та поінформувати потенційних учасників про майбутні аукціони. Так, ми ознайомили з об'єктами понад 250 потенційних покупців та провели 80 переглядів. В результаті за лот на Сагайдачного змагалося відразу вісім великих фінансово-промислових груп, завдяки чому стартова вартість зросла на 40%. Ще чотири інвестори претендували на об’єкт у Чернігові та підвищили його вартість на 76%. А за ділянку у с. Чайки змагалися два учасники. Хочемо привітати переможців аукціонів з вдалою інвестицією, а банк – з успішним завершенням пілоту з продажів об’єктів нерухомості», – підсумувала керуюча партнерка Національної електронної біржі Євгенія Божко.