Укрексімбанк продав через СЕТАМ майновий комплекс заводу дереворіжучого інструменту в Кам’янець-Подільському   - Фото

Укрексімбанк продав через систему електронних торгів OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції) нерухоме та рухоме майно непрацюючого заводу в м. Кам'янець-Подільський за 56 947 946 грн.

До складу лота увійшли 22 будівлі, 4 земельні ділянки та 39 747 одиниць обладнання.

Загальна площа всіх будівель становить 48 452 кв.м, загальна площа земельних ділянок – 8,774 га з цільовим призначенням: землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення.

«Займаючи державницькі позиції, банк в умови продажу об’єкту включив також інвестиційні зобов’язання нового власника. Вони стосуються початку виробничої діяльності та долучення до урядової програми щодо релокації виробничих об’єктів, надання можливості розміщення на території майнового комплексу підприємств, евакуйованих із зони бойових дій. Укрексімбанк попри воєнні дії в країні не згортає діяльність з продажу непрофільних активів та прав вимоги за проблемною кредитною заборгованістю. Як бачимо, рішення про продовження заходів зі зниження рівня NPL було правильним, адже попит на активи зберігається навіть у поточних умовах і такі угоди є позитивним сигналом для ринку», – зазначив член Правління Укрексімбанку Дмитро Каплюк.

«Раніше завод мав замкнутий цикл виробництва продукції та спеціалізувався на випуску твердосплавних інструментів для деревообробної та каменеобробної промисловості. Попри те, що завод довгий час не працював, у нового власника є можливості швидко поновити потужності або створити на його базі нове діюче підприємство» — наголосив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Олександр Мамро.

Аукціон OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) — це простий та ефективний засіб реалізації та придбання майна через мережу інтернет. Онлайн-аукціон працює на всій території України з 2014 року. Загальна сума продажу з початку роботи становить 18 млрд гривень.